Blog

Füstbe ment terv?

2012.04.21 17:30
Füstbe ment terv?
Nagyon szép dolog a dohányzási tilalom. Kérdés persze, hogy mennyit tartunk, avagy tartatunk be belőle. Különösen, ha magunk is dohányosok vagyunk... tovább»

Jelzőzés

2012.04.20 17:00
Jelzőzés
Kitérő: sokaknak régóta adós vagyok ezzel a leírással. tovább»

La gyors-Poste

2012.04.19 12:30
La gyors-Poste
„Jó az öreg a háznál!” – szokták mondani. De még milyen jó, ha hasznos és emellett fürge is! Míg testvéreiket lassan leselejtezik, addig a La Poste TGV-k új utakon járhatnak. tovább»
Elindult az áloptimális alibimenetrend
Nem hatékonyabbá, hanem pazarlóbbá vált április 15-én a közösségi közlekedés. Sok vonat megszűnt, de a kommunikálttal ellentétben nem kevesebb, hanem több buszjárat lett, állítja az itf.hu. tovább»

Portefan 3.

2012.04.18 10:00
Portefan 3.
Múltidéző posztjaimban főleg nagyvasúti járművekről mutattam be tíz évvel ezelőtti felvételeket. Most más szemszögből is vizsgáljuk meg a vasutat! tovább»

Portefan 2.

2012.04.17 10:30
Portefan 2.
Megszűnt típusok, megszűnt vonalak, megszűnt vasutak – van még talonban 2002. áprilisából pár érdekes fotóm, lássuk hát mi történt tíz éve! tovább»

Élni és élni hagyni

2012.04.16 16:30
Élni és élni hagyni
Többen és többször is bevallották már, hogy a MÁV számára a legnagyobb gondot az utasok jelentik. Most már nemcsak az utasoktól próbálnak megszabadulni, de a vasútbarátoktól is. tovább»

Portefan

2012.04.15 11:45
Portefan
A ma született báránynak minden vicc új. Na de mit mondanak a tíz évvel ezelőtti fotók a mai vasútbarátoknak? Tegyünk egy próbát! tovább»

Könyörtelenül

2012.04.13 16:10
Könyörtelenül
Az volt az érzésem, hogy a vonat egy hatalmas szeméttelepen halad keresztül. tovább»
Ami az Indóházból kimaradt 3.
Nem javasolják az algériai határ közelébe merészkedést a Tunéziába látogató turistáknak. Én elutaztam ide, mégsem itt ért incidens, hanem Tunisz elővárosában. A két rabló talán nem is sejti, hogy médiaszereplőkké váltak! tovább»
Minden centi számít
És vele minden másodperc is. tovább»
Ami az Indóházból kimaradt 2.
Valaki egyszer ezt mondta: Nem attól jó fotós valaki, hogy csupa jó képeket készít, hanem attól, hogy a rosszakat nem mutatja meg. Bízom benne, hogy második, Tunéziáról szóló képriportom azért nem fog csalódást okozni! tovább»
Újabb vonalbezárások várhatók?
Ha egy politikus ma Magyarországon a vasút fejlesztését helyezi előtérbe, az vagy megszállott, vagy egyszerűen hazudik. tovább»
Ami az Indóházból kimaradt
Manapság, ha külföldre utazunk és nem felejtjük otthon sem a fényképezőgépet, sem a memóriakártyát, sem a töltőkábelt, akkor jó eséllyel többszáz fényképpel térünk haza, amelyből egy cikkbe jó, ha tuctanyi befér. Mi lesz a sorsa a többi felvételnek? tovább»

Tél

2012.04.10 12:00
Tél
Most kellene elkezdeni a felkészülést a következő télre. tovább»

A Szergej hangja

2012.04.08 12:25
A Szergej hangja
Kezdetben vala a MAVOE, majd lelkes vasútbarátok megteremtették a Gigant Clubot. Aztán jött a napfogyatkozás, és minden megváltozott... tovább»

Köti

2012.04.06 13:40
Köti
Nem tisztem a MÁV-Start üzletszabályzatát ismertetni, de kiemelném belőle a biankó jegyeket. Igaz, április elseje már elmúlt, de máskor is okozott vicces helyzeteket, amikor ilyennel utaztam. tovább»
Egy kis vasárnapi Nohabozás
A március 15-i hosszú hétvégén nemcsak minálunk volt érdemes útra kerekedni, ugyanis dupla Nohabos fotótehervonat közlekedett Németországban, Magdeburg környékén. És ez még nem minden... tovább»
Mert csövezni jó
Egy ottalvós fotózás naplója.
tovább»
Kezdődik a sárgavirág-szezon
Aki csak a pályát figyeli, annak a vasút mentén mindenütt kinövő sárga virágok jelzik a tavasz beköszöntét. tovább»