Blog

Egy kis vasárnapi Nohabozás
A március 15-i hosszú hétvégén nemcsak minálunk volt érdemes útra kerekedni, ugyanis dupla Nohabos fotótehervonat közlekedett Németországban, Magdeburg környékén. És ez még nem minden... tovább»
Mert csövezni jó
Egy ottalvós fotózás naplója.
tovább»
Kezdődik a sárgavirág-szezon
Aki csak a pályát figyeli, annak a vasút mentén mindenütt kinövő sárga virágok jelzik a tavasz beköszöntét. tovább»
„Vasútbarát vagyok, nem MÁV-barát”
A számítástechnika korát éljük. Néha előfordul, hogy írományunk ideje előtt elszáll, de legtöbbször azért a publikált szöveg fennmarad. Mégis, az elmúlt tíz évben többen is magukra vállalták, hogy a címbéli idézet tőlük származik. tovább»

Blogosodjon velünk!

2012.04.04 11:30
Mától blogposztokkal is találkozhat nálunk a kedves olvasó. tovább»
Megnéztük a norvég S91-eseket
Hazánk egyetlen pillanatnyilag is megrendelésre termelő autóbuszgyártó vállalkozása a Molitus bízik a hazai piacban, de a csúfos kudarcot valló miditender után főként az exportra gyúrnak. Az eddig elkészült két kocsit, hét a skandináv piacra szánt midibusz követi. Az öt norvég S91-es után hamarosan két svédországi jármű kerül a „gyártósorra”. Megnéztük hol és hogyan készülnek a Molitus-Rába-Webasto hármas buszai. tovább»
Országos (mene)trendek, lehetőségek, 1. rész – Alapvetések, általános ismérvek
Integrált, ütemes. Mit jelent ez? Mi kell még a jól működő menetrendhez? Mene(trendek) sorozatunkban erre keressük a választ. tovább»

Kijárati jelző

2012.02.20 11:30
Merre álljon a váltó, ha Európa felé akarunk továbbmenni? Higgadt, szemlélődő-elemző blogunk az utasok és a közlekedésben, közlekedésért dolgozók örömére útjára indult itt az IHO-n is. tovább»