Blog

Könyörtelenül

2012.04.13 16:10
Könyörtelenül
Az volt az érzésem, hogy a vonat egy hatalmas szeméttelepen halad keresztül. tovább»
Ami az Indóházból kimaradt 3.
Nem javasolják az algériai határ közelébe merészkedést a Tunéziába látogató turistáknak. Én elutaztam ide, mégsem itt ért incidens, hanem Tunisz elővárosában. A két rabló talán nem is sejti, hogy médiaszereplőkké váltak! tovább»
Minden centi számít
És vele minden másodperc is. tovább»
Ami az Indóházból kimaradt 2.
Valaki egyszer ezt mondta: Nem attól jó fotós valaki, hogy csupa jó képeket készít, hanem attól, hogy a rosszakat nem mutatja meg. Bízom benne, hogy második, Tunéziáról szóló képriportom azért nem fog csalódást okozni! tovább»
Újabb vonalbezárások várhatók?
Ha egy politikus ma Magyarországon a vasút fejlesztését helyezi előtérbe, az vagy megszállott, vagy egyszerűen hazudik. tovább»
Ami az Indóházból kimaradt
Manapság, ha külföldre utazunk és nem felejtjük otthon sem a fényképezőgépet, sem a memóriakártyát, sem a töltőkábelt, akkor jó eséllyel többszáz fényképpel térünk haza, amelyből egy cikkbe jó, ha tuctanyi befér. Mi lesz a sorsa a többi felvételnek? tovább»

Tél

2012.04.10 12:00
Tél
Most kellene elkezdeni a felkészülést a következő télre. tovább»

A Szergej hangja

2012.04.08 12:25
A Szergej hangja
Kezdetben vala a MAVOE, majd lelkes vasútbarátok megteremtették a Gigant Clubot. Aztán jött a napfogyatkozás, és minden megváltozott... tovább»

Köti

2012.04.06 13:40
Köti
Nem tisztem a MÁV-Start üzletszabályzatát ismertetni, de kiemelném belőle a biankó jegyeket. Igaz, április elseje már elmúlt, de máskor is okozott vicces helyzeteket, amikor ilyennel utaztam. tovább»
Egy kis vasárnapi Nohabozás
A március 15-i hosszú hétvégén nemcsak minálunk volt érdemes útra kerekedni, ugyanis dupla Nohabos fotótehervonat közlekedett Németországban, Magdeburg környékén. És ez még nem minden... tovább»
Mert csövezni jó
Egy ottalvós fotózás naplója.
tovább»
Kezdődik a sárgavirág-szezon
Aki csak a pályát figyeli, annak a vasút mentén mindenütt kinövő sárga virágok jelzik a tavasz beköszöntét. tovább»
„Vasútbarát vagyok, nem MÁV-barát”
A számítástechnika korát éljük. Néha előfordul, hogy írományunk ideje előtt elszáll, de legtöbbször azért a publikált szöveg fennmarad. Mégis, az elmúlt tíz évben többen is magukra vállalták, hogy a címbéli idézet tőlük származik. tovább»

Blogosodjon velünk!

2012.04.04 11:30
Mától blogposztokkal is találkozhat nálunk a kedves olvasó. tovább»
Megnéztük a norvég S91-eseket
Hazánk egyetlen pillanatnyilag is megrendelésre termelő autóbuszgyártó vállalkozása a Molitus bízik a hazai piacban, de a csúfos kudarcot valló miditender után főként az exportra gyúrnak. Az eddig elkészült két kocsit, hét a skandináv piacra szánt midibusz követi. Az öt norvég S91-es után hamarosan két svédországi jármű kerül a „gyártósorra”. Megnéztük hol és hogyan készülnek a Molitus-Rába-Webasto hármas buszai. tovább»
Országos (mene)trendek, lehetőségek, 1. rész – Alapvetések, általános ismérvek
Integrált, ütemes. Mit jelent ez? Mi kell még a jól működő menetrendhez? Mene(trendek) sorozatunkban erre keressük a választ. tovább»

Kijárati jelző

2012.02.20 11:30
Merre álljon a váltó, ha Európa felé akarunk továbbmenni? Higgadt, szemlélődő-elemző blogunk az utasok és a közlekedésben, közlekedésért dolgozók örömére útjára indult itt az IHO-n is. tovább»