Utasellátó

Blog Utasellátó

Amikor az ecet és a lilahagyma találkozik

iho   ·   2024.02.05. 11:35

Az ételek világa telis-tele van nagy találkozásokkal, olyan együttállásokkal, amelyek még finomabbá teszik az amúgy is nagyszerű alapanyagokat. Ilyen a spenót és a parmezán, a fokhagyma és a lazac vagy a körte és a kecskesajt – mind-mind emelik egymás ízét. A lilahagyma az egyik kedvenc téli zöldségünk, ami önmagában is nagyszerű, de ha ecetes lében érleljük kicsit, még finomabb. Az eredmény rendkívül dekoratív, rózsaszínű hagymakarikák, amik kissé csípősek, édeskések, roppanósak, és remekül feldobnak egy egyszerű szendvicset vagy éppen sültet, salátát is.

Blog Utasellátó

A mesterséges intelligencia már a közlekedés során is segítségünkre van

iho   ·   2024.01.29. 14:55

Hihetetlen, mégis igaz: a mesterséges intelligencia, azaz a fejlett számítógépes algoritmusok és a gépi tanulás, adatelemzés a forgalomirányításban is szerepet játszhat annak érdekében, hogy optimalizálja a járművek, és gyalogosok haladását a sűrűn lakott területeken. A mesterséges intelligencia kifinomult matematikai modelleket és adatvezérelt technikákat használ fel a forgalmi minták felismerésére, majd elemzésére, végül szabályozására.

Blog Utasellátó

Tényleg ennyi egy repülőgép pilóta fizetése?

iho   ·   2024.01.25. 08:05

A repülőgép pilóta fizetése mindig is kiváló beszélgetési téma volt. A légiközlekedés világában dolgozó szakemberek keresete érthető módon az egyik legvonzóbb része a szakmának. De vajon mennyit is keres valójában egy pilóta? Ebben a cikkben áttekintjük a különböző légitársaságok, mint az Emirates, a Wizz Air, és a Ryanair pilótáinak fizetését, valamint megvizsgáljuk az utasszállító és a katonai pilóták juttatásait is.