A LED fénycsöves lámpatestek a mindennapjainkban

iho   ·   2019.03.21. 01:44

(x)

Először is megszabadulunk attól a régi, áramzabáló, világító testtől. Ami ráadásul folyton azzal bosszant minket, hogy felkapcsolás után, amíg a világítótest nem melegedett át, működés közben vibrál a fénye.

Ahogy már említettük, a régi fénycsöves lámpatestek mindegyikében kapható abba passzoló kivitelű LED fénycső. A hasonló kialakítású termékek eleve LED-del felszerelve továbbra is elérhetők.

Fénycsövek az otthonunkban

A fénycsöves lámpa megoldásoknak a lakásunk több pontján hasznát tudjuk venni. Általános helyiségekbe bármilyen kivitelt választhatunk, azonban a konyha és a fürdőszoba területén ügyeljünk arra, hogy vízvédelemmel felszerelt lámpákat alkalmazzunk.

A fénycsöves megoldások nagyon jól passzolnak az étkezőasztalok fölé. Nagyobb belmagasság esetén érdemes a fix mennyezeti kivitel helyett a belógó stílust választanunk. Ezek a függeszték stílusban elérhető fénycsöves megoldások. Ideálisak továbbá közlekedők, folyosók és nagyobb területű helyiségek megvilágítására.

Fénycsövek az üzletekben

A fénycsövek előnyeit az üzleti felhasználók is élvezhetik. A LED-es kivitelű fénycsövekkel ötöd annyiba kerül egy iroda vagy egy üzlet megvilágítása. Ezek a legtöbb esetben eleve fénycsöves technológiájú lámpatestekkel vannak felszerelve, itt a fénycsöves izzók cseréjével jelentősen tudunk a rendszeres üzemeltetési költségeken spórolni. Ahol a környezeti hatások szükségessé teszik, ott még a por és páramentes lámpatestek felszerelése is további előnyökhöz juttathatják a felhasználókat.

Újszerű fénycsöves elgondolások

Azonban a LED-eknek az energiatakarékosságon kívül van egy másik rendkívül nagy előnyük. Ez pedig a formaviláguk. A hagyományos izzók vagy fénycsövek lényegében pont vagy egyenes vonalban tudnak fényt kibocsánatni. A LED-es technológia viszont bármilyen formában. LED izzók beépítése, sorosan kötése bármilyen alakzatban lehetséges.

Nagyon jó példa erre az Alexis RABALUX 2503 LED mennyezeti lámpa kialakítása. Itt egy enyhe ívű, egymás keresztező vonalak adják a megvilágítást. Lényegében ez a lámpa megoldás is fénycsőhöz hasonló megoldás. Azzal a különbséggel, hogy az íves fénycső kivitel beépítve van a lámpatestbe. A fénycső élettartamának a végén, egy ügyesebb villanyszerelő egy egyszerű forrasztással ebben is cserélni tudja a LED-eket.

A LED-ek, így velük együtt a LED fénycsöves kivitelek is rengeteg lehetőséget hordoznak magukban. Bemutatjuk azt a webáruházat, akinek kínálatában Te is ráérezhetsz a LED-es technológia alkotta előnyökre. Ők az alkonylampa.hu csapata. Magyarország vezető világítástechnikai portálja, nézz be hozzájuk, Te is rá fogsz jönni, miért.

Kapcsolódó hírek