Canon utángyártott tintapatronok

iho   ·   2019.03.23. 03:26

(x)

Mit is jelent az, hogy utángyártott?

Egy adott készülékhez más, a készülék gyártójától független gyártótól származó kellékanyagot takar. Ezeket bizonyos jogi szabályok betartásával, szabadalmak sértése nélkül a forgalmazásuk legális. Tilos viszont utángyártott vagy felújított kelléket eredetiként feltüntetni, ez már a hamisítás bűncselekménye alá esik.

A döntés

Persze az utángyártott tintapatron az sosem lesz eredeti. Minőségre nem mindig ugyanaz, de ezek a termékek kitűnően ötvözik a megfizethető árkategóriát és az elfogadható minőséget.

Kapacitás és töltet terén abszolút nincs eltérés a gyári verzióktól. Előfordulnak olyan esetek, mikor az utángyártott hamar tönkremegy vagy elfolyik, bár szerencsére a gyártók egyre jobban törekszenek a tökéletes termékek létrehozására. De bátran kijelenthetjük, hogy még ezekkel az idő előtti meghibásodásokkal is gazdaságosabban lehet az utángyártottat használni, mint az eredetit.

Választás

Az utángyártott és az eredeti tintapatronok közötti hezitálás során, az alábbi lehetőségek átgondolásával kisilabizálhatja a számára legideálisabb döntést.

Nyomtatási minőség

Az utángyártott egyes esetekben egy fokkal gyengébb minőségben nyomtat, el kell döntenünk, hogy ez a minőség elégséges-e nekünk. Nem javasolt minőségi, fontos nyomtatásra. Ilyen lehet például az esküvői meghívók esete. Bár nem minden utángyártott egyforma minőségű, azok között is lehet olyat találni, mely a gyárival közel azonos minőséget tud előállítani.

Ár-érték arány

Nyomtatónként eltérő lehet az eredeti, illetve az utángyártott ára. Érdemes figyelembe vennünk ezt is. Bár bátran kijelenthetjük, hogy a gyári tintapatronok árban semelyik utángyártottal nem tudják felvenni versenyt. Például a Canon utángyártott tintapatronok jó áron érhetőek el és mivel nincs bennük chip, így a márka igazán sok típusú nyomtatójához jók lehetnek.

Mennyiség

Meghatározó, hogy milyen időnként és milyen mennyiségre szeretnénk használni. Ha csak alkalmanként és keveset, talán érdemesebb egy gyári tintapatronba beruházni. Akkor kisebb valószínűséggel szárad be. Bár a beszáradásra garanciát ők sem vállalnak.

A választás során döntő jelentőségű még a felhasználás helye és jellege is. Nézzünk egy sarkalatos példát az érthetőség kedvéért. Aki tételeket, szórólapot, a gyereknek kifestőt nyomtatna, annak biztos elég az utángyártott patron is.

Ebben az esetben nem kell mást tenni, mint felütni a DVDolcson.eu webáruház honlapját. Ott a kereső mezőbe feltüntetni a nyomtatónk típusát. Találati eredmények közül választhatunk az utángyártott tintapatron megoldások közül.

Vállalkozó szellemű vagy házi barkácsolás kedvelők részére a tintapatron töltő szett lett kitalálva. Procolor Lexmark színes töltő szettben három féle színt találhatsz meg, és a feketét külön megvásárolhatod. Tintasugaras nyomtatópatron töltéséhez való, egyszerűen alkalmazható és nem időigényes. Feltöltés után azonnal újra használhatod a nyomtatódat.

Kapcsolódó hírek