Fénykép nyomtatása vászonra

iho   ·   2019.02.20. 16:47

(x)

Sokkal színvonalasabb dekorációs megoldás, mint egy 9x13-as méretű keretezett fotó. Vegyük sorba a vászonkép nyomtatás folyamatának részleteit.

Képválasztás, képjavítás

Ez a leggyakoribb és legfontosabb kritérium. A fénykép minősége, azaz annak felbontása. Alapszabály, hogy 30 cm-enként 1000 pixelre van szükség. Alapvetően ez annyit jelent, hogy egy 2 megapixeles kép egy 60x30-as vászonképhez lesz elegendő. Vannak olyan fotók, amik tökéletes minőségben tovább nagyíthatóak. A fénykép rejtett lehetőségeit ellenőrzik a munkafolyamat elején a VászonképSzalon munkatársai is.

A kamerás mobiltelefonok legnagyobb része jó minőségű felvételeket készít. Az előlapi kamera azonban már a legtöbb esetben problémás. Felbontásuk ezeknek a fotóknak sokkal kisebbek, ezek talán egy kisebb vászonképre lesznek csak elegendőek.

Teljesen fénykép minőségű lesz az elkészült vászonkép, mivel maga a vászon textúrája abszolút nem ront a kép élességén. Ha szöveget is szeretnénk a vászonképre, nem kell hatalmas betűméretben gondolkozni. A kis betűk is jól olvashatóak lesznek az anyagon.

Régi fotókkal dolgozni izgalmas művészet. Amennyiben csak analóg formában van meg a kép, szkennelni kell azt és újra életre kelteni. Ezeket a felvételeket javítani nem igazán lehet, ezeket már restaurálni kell, mely folyamattal megmenthető a kép az eszmei értéke.

Családi fotók esetében általában az a probléma merül fel, hogy a képen nem jók a fényviszonyok. Ezeken a stúdiók többet dolgoznak, néha homályosítják a hátteret, hogy ne legyenek zavaró elemek benne. A fekete-fehérítés a legtöbbet használt effekt, mely megmenti a családi képeket. Egy modernebb, letisztultabb képet fogunk kapni. A kép szaturációját és kontrasztját is megfelelően be tudják állítani ahhoz, hogy a legszebb vászonképet kapjuk.

A kockázatok elkerülése érdekében válassz olyan szalont, ami a vászonképed elkészítését pénz visszafizetési garanciával vállalja.

Képek effektelése

Lépjünk túl a Photoshop világán. Rengeteg olyan ingyenes applikáció van, amelyekkel a képeink egyszerűen effektezhetőek. Az egyik legjobb telefonos alkalmazás a Snapseed. Ehhez segítségül hívhatod a VászonképSzalon videósorozatát, melyben segítenek neked a program használatában. Számítógépen történő használathoz a Pixlr-t javasolják.

Érdemes effektet alkalmazni ott, ahol a háttér nem homogén. Csoportképeknél jellemző ez leginkább. Olyan esetekben, ha a háttér nagyon összetett, elviszi a kép súlyát. Itt meg tudod azt csinálni, hogy a képednek adsz egy olyan színárnyalatot, mely illik a szoba hangulatához.

 

Ha vászonképre vágysz, de nem vagy jártas a képszerkesztésben, a stúdió munkatársai örömmel megteszik ezt helyetted. Szakértő kezek fognak a képeden dolgozni, hogy vászonképedet magas minőségben tudják neked elkészíteni.

Kapcsolódó hírek