Milyen lehetőséget kínál a Technikai DayTrade?

iho   ·   2019.03.21. 04:49

Hogy mi pontosan a tőkeáttételes kereskedelem és miért rendkívül kedvező lehetőség a Technikai DayTrade a kereskedők számára, rövid összefoglalónkból megtudhatja.

Miért jó a TDT?

A Technikai DayTrade legnagyobb előnye, hogy a napon belül elérhető nyereség sokszorosa (akár hétszerese) lehet a TDT használata nélkül realizálható nyereségnek. Mivel a részvények értékei egy napon belül csak meghatározott korlátok között mozoghatnak lefele és felfele, azért a napon belüli értékpapír kereskedelem hozamai meglehetősen korlátozottak. Ezeket a korlátokat tolhatja ki jóval magasabbra a TDT, amely vételi és eladási (long és short) pozíciók felvételét is lehetővé teszi.

A termékhez fedezetként használhatja többek között kincstárjegyei vagy részvényei egy részét is, de a letétként használható értékpapírok és a hozzájuk tartozó értékek listája jóval hosszabb. Azon értékpapírok csoportja, amelyekre lehet Technikai DayTrade megbízást adni, nem állandó, ahogy a lehetséges tőkeáttétel mérete sem. A lista minden kereskedési napon, az éppen aktuális piaci körülmények fényében változik és megtalálható a randomcapital.hu weboldalon.

Fontos tudni ezen kívül, hogy a tőkeáttételes kereskedelem általában, így a TDT is magas kockázatú ügylet, így mielőtt a kereskedő belevágna, érdemes tájékozódnia az esetleges nyereség fejében vállalt kockázatról. Erről a Random Capital Kockázatfeltáró nyilatkozatában bővebben olvashat. Hogy milyen költségekkel, díjakkal számolhat a befektető a TDT igénybevételénél, az cégenként eltérő lehet. A Random Capitalnál az ilyen megbízások teljesítésének díja 0,1%, de minimum 199 Forint.

A tőkeáttételes kereskedelemről

Ahogy a bevezetőben is említettük, a TDT a részvények napon belüli tőkeáttételes kereskedelmét teszi lehetővé. De mit is jelent ez pontosan? Magánbefektetői szemszögből értelmezve a tőkeáttétel azt jelenti, hogy a befektető a rendelkezésre álló tőkéjénél akár sokkal nagyobb értékben is köthet befektetést, a fennmaradó összeget a brókercég biztosítja. Ennek a lehetőségnek rengeteg előnye, de sok hátránya, veszélye is van, ezért mielőtt egy tapasztalatlan befektető tőkeáttételes kereskedelembe kezdene, mindenképpen tájékozódjon a témában és csak a lehetséges nyereségek és veszteségek ismeretében vágjon bele.

A Random Capital, mint lakossági brókercég pénzügyi termékeivel az átlagemberek tőzsdei kereskedelmét segíti, így komolyabb kereskedési tapasztalat nélkül is fordulhat hozzájuk bárki, aki érdekelt az értékpapír kereskedelemben.

Kapcsolódó hírek