Nagy segítség a kis helyeken, avagy a gumiláncos minikotrók

iho   ·   2019.02.20. 16:34

(x)

2018-ban ezt a hiányt is sikerült pótolnia a JCB-nek, mivel megjelent a gumiláncos minikotrók új generációja, vagyis a 15C-1, 16C-1 és a 19C-1. Ezek a kompakt kis gépek alkalmasak arra, hogy kitöltsék a hiányzó rést, vagyis tökéletes társak a munkálatokban.

Általános tulajdonságok

A fent említett kotrók szélessége behúzott járószerkezettel valamivel 1 méter alatt marad, továbbá a súlyuk sem éri el a két tonnát. Tehát rendkívül hatékony, fürge gépek, emellett pedig maximálisan termelékenyek.

A kezelőfülkéjük kialakításában főszerepet játszott a maximális látótér biztosítása, hiszen a vezetőülés elhelyezésének precizitása is ezt a célt szolgálja. Ugyanilyen figyelmet fordítottak a munkagép védelmére is, ami abból is látható, hogy az alapot adó H alakú váz strapabíró, 25 milliméteres acéllemezből készült. Ezen felül a hátsó része úgy lett kialakítva, hogy óvja a gépezetet a mechanikai sérülésektől. A gépek szervizelése egyszerű és nem utolsó sorban gyors, így a hatékonyságot egyáltalán nem befolyásolja.

A JCB munkagépek felhasználói előtt nem ismeretlen a Livelink kifejezés, amit opcionálisan, ezekhez a minikotrókhoz is megrendelhetünk. Ez azért hasznos, mert ennek használatával komplettebb képet kaphatunk a munkagépeink műszaki állapotáról és aktuális mozgásáról. Valamint a Livelink mondhatni előbb veszi észre a problémát, mint a gépkezelő, ezért mire odajutna az ember, már a kész hibakód várja.

Lássuk a különböző gumiláncos minikotrókat

A 1,6 tonnás 15C-1 modell alapvetően a bérleti piacra készült, ami roppant ellenálló, strapabíró gépezet, így nem árt neki se hó, se szél, se eső. A gumiláncos minikotró karbantartása, szervizelése igazán egyszerű, így gondoskodott a JCB arról, hogy a maximális termelékenység végig kitartson. Ennek a modellnek a maximális kotrási mélysége 2,576 méter, míg maximális ürítési magassága 2,637 méter.

Ha a fő szempontok közé tartozik az alacsony üzemeltetési költség és a masszív felépítés, akkor a legjobb választás a 16C-1 vagy a 19C-1 munkagépe. Ha a munkavégzést jobban segíti a fülkés vagy akár a nyitott változat, dönthetünk, hogy melyiket rendeljük meg. A JCB 16C-1 esetében a maximális kotrási mélység 2,576 méter, a maximális ürítési magasság pedig 2,637 méter.

A 19C-1 E-TEC egy 1,9 tonnás minikotró, aminek a paraméterei tökéletesen alkalmassá teszik arra, hogy olyan helyen alkalmazzák, ahol szükséges a hangtalan munkavégzés. Ilyenek például az iskolák, óvodák, vagy kórházak, valamint azok a helyszínek, ahol például nem csak a hang, de a károsanyag kibocsátásra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Ennek a maximális kotrási mélysége 2,819 méter, maximális ürítési magassága pedig 2,818 méter.

A tökéletes munkagép kiválasztásában partner a Terra Hungária Építőgép Kft., akik szakértelmükkel és szervizükkel teszik könnyebbé a munkavégzést.

Kapcsolódó hírek