Napellenzők kisokosa

iho   ·   2019.04.17. 02:12

(x)

A redony-napellenzok.hu oldal árnyékolók tekintetében igen színes kínálattal rendelkezik, amik között megtalálhatjuk a különböző manuális és motoros napellenzőket egyaránt. Ezek a könyökkaros napellenzők egyaránt felszerelhetőek homlokzatra, szarufára, de akár mennyezetre is. Ahogy említettük, a mozgatásukban van a fő különbség, vagyis lehetnek kézi vezérlésűek és motoros kialakításúak is. A kézi hajtókaros esetében egy hajtókarral tekerhetjük ki illetve be, míg a motoros variáció vezérlése távirányítóval történik.

Maga a szerkezet egy horganyzott acél zártszelvényre épül fel, mely gyárilag világos szürke színre van szinterezve. Ezt a zártszelvényt, nyomás alatt öntött alumínium konzolok segítségével rögzítik fel a falra, a mennyezetre, a burkolatra vagy akár a szarufára.

Ahogy fentebb említettük, kétféle működtetéssel rendelkezik, vagyis a meghatározott kézi vagy motoros lehetőséggel szereltethető. Amennyiben inkább a kézi kezeléssel szimpatizál, akkor ahhoz minden esetben jár egy megfelelő méretű hajtókar, aminek segítségével könnyedén végezhetjük el a kitekerés, valamint a betekerés mozzanatait. Motoros napellenző esetén egy NHK motor kerül beépítésre minden esetben, mely alternatív módon is működtethető, ha véletlenül nem lenne a működéshez szükséges áram.

Ez alatt azt kell érteni, hogy áramszünet esetén egy kézi hajtókarral is hatékonyan ki- és betekerhető. Sőt, a motoros variáció esetén van egy olyan lehetőség, hogy kiegészítésként szereltethető bele egy úgynevezett szél- vagy rezgésérzékelő. Erről azt kell tudni, hogy a maximális biztonság érdekében fejlesztették ki, vagyis az érzékelő egy megadott erejű szélnél automatikusan betekeri a napellenzőt, hogy megvédje az esetleges károsodástól.

A napellenzők különböző méretekben rendelhetőek, mind szélességben, mind kinyúlás alapján. A legkisebb kinyúlás 150, míg a legnagyobb 350 centimétert jelent. Szélesség tekintetében 2 métertől 5 méterig bármilyen méretet választhatnak, ennek költségét pedig az oldalon megtekinthetik. Ugyanígy más-más költsége van a különböző vezérléseknek és motoroknak.

Mivel különböző napellenző ponyva minták közül lehet válogatni, a weboldalon csak egy tájékoztató jellegűt találnak, az aktuális készletet minden esetben a helyszíni felméréskor tudják az ügyfél rendelkezésére bocsátani. Ahogy a fentiekből is kitűnik, a napellenző igen okos és garantáltan jó választás, ha egy mobil és kiszámítható árnyékolásra vágynak.

Kapcsolódó hírek