Saját lábán mozog az utolsó kis CAF

Vörös Attila   ·   2016.12.05. 11:15
2236_PC021120

Alig hogy elkészült Dunakeszin az egyelőre utolsó kis CAF villamos végszerelése és vonattal a Fehér útra szállították, pár nappal később már próbakörét rótta az 1-es villamos vonalán. A 2235-ös villamost hétfőről keddre virradó éjszaka szállították át a Dunakeszi Járműjavítóból, a keddi nap folyamán pedig a BKV hálózatára engedték a pőrekocsikról a VJSZ-ben. A kocsi a beüzemelés után futópróbákat végez, nemsokára pedig beállhat a napi üzembe.

A 2235-ös próbajáratként a Stadionoknál

Budapestre a CAF Urbos 3 típusú villamosok a 2013-as tender megnyerése után kétféle hosszban érkeztek. A rövid, harmincnégy méter hosszú villamosból harmincöt, a hosszú, ötvenhat méteres szerelvényekből a BKV tizenkettőt vásárolt összesen 27 milliárd forint értékben. A Dunakeszi Járműjavító a CAF-fal 2015 szeptemberében kötött szerződése alapján egyelőre nyolc rövid villamos végszerelését és állópróbáit végezte el, ennek a kontingensnek az utolsó példánya a 2235-ös pályaszámú. A járműgyártók közti szerződés értelmében, ha a BKV 2021-ig lehívja a hetvenhét szerelvényes opcióját, akkor azokat a szerelvényeket is Dunakeszin végszerelik majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.