Szergej hóban, fagyban, zúzmarában

Vörös Attila   ·   2016.01.10. 18:45
87__IMG_9910

Annyira nagy hírértéke nincs, hogy megy a Szergej Szolnok-rendezőből az ipartelepi rendező felé, szinte minden nap megy. Vagy ha nem Szergej, akkor remot Dácsia. Egy-két üzem még szállít vasúton szerencsére, bár ha akár csak a Google Mapszen ránézünk az iparvágányokkal teljesen átszőtt területre, összeszorul a szívünk, hogy csak ez a napi néhány kocsi jut a vasútnak.

A kénsavgyár pár tartálykocsiján kívül Eas-kocsikat raknak ócskavassal az ipartelepen, néha pedig irányvonatban érkezik sóder. Egy éve még dübörögtek az M4-es autópálya építéséhez érkező kővonatok is, az építkezést sajnos 2015 tavaszán mutyigyanúval leállították...

Az ipartelepi rendező felé halad Szolnok-rendezőből a kiszolgálómenet (a szerző felvétele)

Hogy mikor küldenek Szergejt és mikor Dácsiát, ebben nem tudtunk még logikát felfedezni. Néha a hattengelyes is csak pár kocsit visz, néha meg a Dáknak jut húsz rakott kocsi. Pénteken a 120-as Szergej két kék tartálykocsit vitt ki a kénsavgyárba, öt Eas-t pedig az ócskavastelepre. Vissza gépmenet.

* * *

Indóház Online – Hivatlan oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a holdon, a síneken vagy a sínek mellett, a tűzön vagy a vízen történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek