Keresési eredmény a(z) „bajkonur” címkére
Rendezés:

Repülés

A hordozórakéta utolsó fokozata nem vált le, az amerikai és orosz űrhajós ballisztikus pályán ért földet, jól vannak, Moszkvába repültek.

Repülés

Korán vált le a Progressz a harmadik fokozatról. A Roszkozmosz egyik vezetőjét, korrupciós ügyben, épp a sikertelen start után vették őrizetbe.

Vasút

Bajkonurban a kilövőállomás a „lényeg”. De odáig el is kell jutnia a rakétának! Széles nyomtávon viszik „az árut”. Múltidézés eddig még meg nem jelent fotókkal, exkluzív térképrészletekkel!

Repülés

Több évnyi késés után egynapos várakozás: az orosz elnök láthatóan csalódott volt. Vosztocsnij csak 2023-tól küld embert az űrbe.

Repülés

Útjára indították az európai és az orosz űrügynökség, az ESA és a Roszkozmosz első közös Mars-expedícióját a kazahsztáni Bajkonurból. Magyar szoftver is dolgozik a szondán.

Repülés

Putyini feddés, korrupt beszállítók börtönben. Az első rakéta már ott van Vosztocsnijban, de nem tudják decemberben fellőni.

Repülés

Kell-e majd, ha kész lesz az új orosz űrbázis orosz területen? A kazahok turistaközpontotot terveznek Bajkonurba.

Repülés

A független űrprogram indítóközpontja is Oroszországban van, nem Kazahsztánban. Angara-padból négy helyett csak kettő épül.

Repülés

Az első repülés még csak ballisztikus pályán zajlott Pleszecktől Kamcsatkáig. Már idén indítják a nagyobb változatot is.

Repülés

Egy Proton űrrakéta fellövésén nem lehet ott akárki. Onnan meg pláne nem láthatja bárki. Veszélyben volt-e a megfigyelő?