Keresési eredmény a(z) „europai_unio” címkére
Rendezés:

Vasút

Megújuló állomások, korszerűsített mozdony, félbevágott kocsi. Mindez EU-s pénzekből.

Vasút

Egyre többen utaznak Ukrajnából az Európai Unió országaiba.

Vasút

Az Unió hiányzó láncszeme: ez az új vasúti árufuvarozási folyosó az észak-déli forgalmon túl az Ázsiából Európába irányuló szállításokat is serkenti.

Repülés

Az Európai Parlament és az Európai Bizottság tárgyalói a drónok használatával összefüggésben a biztonságot és az azonosíthatóságot előíró jogszabályok bevezetéséről egyeztek meg Brüsszelben.

Közút

Októberben és az év első tíz hónapjában is nőtt az EU-ban forgalomba helyezett haszongépjárművek száma az európai járműgyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA szerint.

Közút

Különösen Spanyolországban és Franciaországban volt nagy az emelkedés.

Közút

Magyarországon ezerszázkilenc alternatív hajtású autó állt forgalomba a harmadik negyedévben, duplája az egy évvel korábbi ötszáznegyvenegynek.

Hajózás

Szigorította az Európai Unió hétfőn az unión belüli tengeri közlekedésben részt vevő személyhajókra vonatkozó biztonsági szabályokat és követelményeket.

Repülés

Addigra legyen a cégnek engedélyezett brit légitársasága. Aggodalmak: ha nem lesznek új megállapodások.  Épp a kilépés miatt kellene bővíteni a reptereket.

Urbanisztika

Európai Unió által támogatott projektet nyert el a Műegyetem Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszéke. A MOVECIT keretében kilenc közép-európai várost, illetve régiót vizsgáltak meg. Íme a tanulságok.