Keresési eredmény a(z) „horvatorszag” címkére
Rendezés:

Hajózás

Az isztriai kereskedelmi bíróság hétfőn hivatalosan is felszámolási eljárást kezdeményezett a hajóépítő vállalattal szemben.

Vasút

A horvát vasúti pályahálózat működtető (HŽ Infrastruktura) egy új, rövidebb vasút építését tervezi Károlyvárosból (Karlovac) az ország legnagyobb kikötőjébe, Fiuméba (Rijeka). A projekt becsült költsége 1,7 milliárd euró. Az új fővonalat a China Road and Bridge Corporation (CRBC) segítségével építenék meg.

Közút

Baleset nem történt, az utasoknak el kellett hagyni a járművet.

Közút

A horvát rendőrség és a horvát autópályakezelő HAC 2020-tól az újfajta traffipax-szal szeretné visszaszorítani a szabálysértők számát.

Vasút

Az idén 15 éves CER-csoport sikeresen teljesítette a horvátországi vasútvállalati liszensz megszerzéshez szükséges eljárást, így a CER Cargo d.o.o. megkezdte a szomszédos országban a teherfuvarozást.

Vasút

A rijekai kikötő nagy lehetőségeket kínál a vasúti szállítás terén, ennek kiaknázása érdekében az RCG és a kikötő együttműködik.

Hajózás

A horvát kormány nem tudja támogatni a csődközeli hajógyárak szerkezetátalakítását.

Vasút

Néhány hónap kihagyást követően visszaállt a menetrendszerű kétirányú vasúti konténerfuvarozás Rijeka és a budapesti BILK konténerterminál között.

Vasút

A tavaly decemberi menetrendváltás óta közlekedő közvetlen járatokat eddig több mint két és fél ezren használták.

Közút

A munkálatok idejére a Letenye-Gorican II. autópálya-határátkelőhelyet használhatják a személy- és tehergépjárművek, valamint az autóbuszok.
 
 
https://rch.railcargo.com/hu/