Keresési eredmény a(z) „innovacios_es_technologiai_min” címkére
Rendezés:

Közút

Idén is folytatódnak a közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket az utakon; az év első, kedden kezdődő háromnapos akciójában elsősorban a teherautók és buszok műszaki állapotát vizsgálják.

Közút

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiemelt célja, hogy a hazai szolgáltatószektorok a folyamatosan változó világgazdasági kihívások között is képesek legyenek sikeresen helytállni a nemzetközi versenyben.

Vasút

Járműbeszerzési támogatásról kötött szerződést a MÁV-Start az Innovációs és Technológiai Minisztériummal: a vasúttársaság így újabb huszonegy motorvonatot rendelhet 106 milliárd forint állami forrásból.

Közút

Az elvégzett beruházások összértéke 755 milliárd forint, ebből az idén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásaiban 160 útszakasz újult meg összesen több mint 500 kilométeren 65 milliárd forintból.

Vasút

A két ország vasútvállalatai közösen értékelik, hogyan tudnak együttműködni a magyar vasúthálózat és a szállítási lehetőségek jobb kihasználásában.

Repülés

Fejlődések és kihívások, a HungaroControl átgondolt, szofisztikált rendszert ígér.

Vasút

A vasúti és közúti közlekedési szolgáltatók az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán fogadják el az utazási okmányt.

Ellátási lánc

Németország, Csehország, Szlovákia és Magyarország vesz részt az európai közlekedési hálózat regionális fejlesztésével foglalkozó CORCAP projektben.

Vasút

A közlekedési közszolgáltatások közül a vasúti pályahálózat működtetése 106 milliárd forint költségtérítés kap jövőre, a vasúti személyszállítás 173 milliárd forintot, míg az autóbusszal végzett személyszállítás állami költségtérítése 2020-ban kilencven milliárd forint lesz.

Repülés

Technológiai fejlesztések és a forgalomszervezés innovációja nélkül nem kezelhető az európai légi forgalom növekedése, jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.