Keresési eredmény a(z) „legihagyomany” címkére
Rendezés:

Repülés

Fantasztikus Fortepan-fotók a Közlekedési Múzeumból: eddig kevéssé ismert pillanatok a kezdetektől Budaörsig, a magyar aviatika első negyven évéről.

Repülés

A katonai szállítógép, a háború utáni interkontinentális légiközlekedés alaptípusa, Air Force One, a magyar menekültek gépe. Ami szép, az jól is repül.

Repülés

Az Il-62-es ötvenöt éve repült először. A Malév első nagyhatótávolságú utasszállítója, három útra. Landolás füvőn, reverz-porviharral.

Repülés

Mint sok éve: Li-2-es járat a Körépület előtt. Megint repül a Po-2-es, új motor a Gerléhez, tárgyalások a Közlekedési Múzeummal.

Repülés

Restaurálás kívül-belül: HA-LIQ Malév-arculattal, MO-Aladár szép kormányai, a 154-es ülések. Az első nyár sikerei az új helyszínen.

Repülés

Hetven éve Yeager a seprűnyéllel magára zárta az X-1 ajtaját. A robbanás nem katasztrófa, hanem a szuperszonikus korszak nyitóhangja volt.

Repülés

Az ünnepelt Vöcsök és a sikerének titka: miért volt jobb, mint a korabeli német típusok? A modellek és a Goldtimer „igazi” gépei.

Repülés

A 727-es le- és felszállása, a legendás balforduló. Egyre több járat, erősödő Lufthansa Technik, egyre fontosabb jelenlét a hazai légiközlekedésben.

Repülés

A teória hívei szerint a fotó nélkül is biztos, hogy a pilótanőt és navigátorát a japánok ölték meg. De miért titkolták volna ezt az amerikaiak is?

Repülés

Kétszintes gépek a negyvenes években: még a franciáknak is volt egy típusuk, csak túl csúnyára sikerült.