Keresési eredmény a(z) „mav_start” címkére
Rendezés:

Vasút

A közösségi közlekedési hálózaton a járványhelyzet jelentősen visszavetette az utasforgalmat: a MÁV ezért június 6-ától több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend léptet életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A változások a vonaton utazók nagyjából négy százalékát érintik.

Vasút

Nem hivatalos információk szerint járványügyi intézkedésként jelentős vonatszám-leépítés lép életbe június 8-tól a jelenlegi MÁV-menetrendben, mely a nógrádi térséget is érzékenyen érintené.

Vasút

Az Európai Unió az Interreg Central Europe területi együttműködési program részeként, CONNECT2CE néven egy idén májusban záruló, de összesen három évig tartó projektet indított, tizenhárom projektpartner bevonásával, a kelet-közép-európai országok közötti regionális közösségi közlekedési közszolgáltatások fejlesztésére.

Vasút

Újdonság a 18-ason van, illetve a 29-esen későeste is hajnalban, korareggel. Zajlanak a munkák, tolódnak a határidők a legszebb példa erre a tramtrain.

Vasút

Földön, vízen, levegőben: összefoglaló május 11-étől május 17-éig.

Vasút

Két igazi újdonság van: a 150-esen egy hétvégi meló, a 16-oson a nyári közepéig tartó felújítás miatt kell pótlózni, ráadásul ott az sem mindegy, milyen vonattal utazunk. A többi felújításnál is ernyedetlenül dolgoznak, épül, szépül a vasút világa.

Vasút

Megszűnhetnek a sátoraljaújhelyi sebesvonatok, ráadásul csak egyetlen pár intercityt kapna helyettük a zempléni határváros.

Vasút

Húsz 200 és harminc 150 ülőhelyes új, zéró emissziós, kettős, felsővezetékes és akkumulátoros üzemű villamos motorvonat beszerzésére írt ki európai uniós közbeszerzési eljárást a MÁV-Start.

Vasút

Változott az eddigi rend a 80-ason, nekiláttak a Nyugatihoz, az 1-esen hajnalban és este, a 70-esen két hétvégén figyeljenek oda a szokásosnál is jobban.

Vasút

Felújítás, korszerűsítés vagy selejtezés és új beszerzés? Esetleg átcsoportosítás új, kisebb igénybevétellel járó feladatok ellátására? Ezek azok a felmerülő kérdések, amelyekre a helyes válaszok megtalálása sok fejtörést okoz, amikor egy elöregedett, elhanyagolt, a tervezett élettartamát jóval meghaladó üzemidejű vasúti jármű, vagy járműflotta további sorsáról kell dönteni.