Keresési eredmény a(z) „nemzetkozi_urallomas” címkére
Rendezés:

Repülés

A hordozórakéta utolsó fokozata nem vált le, az amerikai és orosz űrhajós ballisztikus pályán ért földet, jól vannak, Moszkvába repültek.

Repülés

Hogy ne kelljen például a spanyol szurkolóknak mindig Moszkván át repülni a selejtezőkre. A súlytalanság állapotában rendkívül látványos a tizenegyes párbaj!

Repülés

Már a Hold-körüli tervekről is tárgyaltak, de az együttműködés megbukhat a szankciókon, és akkor mégis leválhat az ISS orosz része.

Repülés

A Nemzetközi Űrállomáson készített panorámafelvételekkel bővült a Google térképszolgáltatásának utcanézeti alkalmazása, a Street View, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy saját maguk fedezzék fel az űrállomás mind a tizenöt modulját, és megismerjék az asztronauták mindennapjait.

Repülés

Ez a Dragon másodszor indult az űrbe. Az óceáni érkezés és az egyhónapos fenti tartózkodás kockázatai. Az új Falcon rakéta is „használt” fokozatokkal repül majd.

Repülés

Az újrafelhasználható anyagok és az újra felhasználható rakéta. Új űrhajók, csökkenő orosz bevételek. Moszkva inkább India és Kína felé fordul?

Repülés

Négy nap kellett a Konotori-6-nak, hogy célba juttassa a rakományát.

Repülés

Korán vált le a Progressz a harmadik fokozatról. A Roszkozmosz egyik vezetőjét, korrupciós ügyben, épp a sikertelen start után vették őrizetbe.

Repülés

Ha több utánpótlást lehet felküldeni egy fuvarral, ritkábban kell indítani a szállítmányokat. Maradhat-e három orosz a fedélzeten?

Repülés

Az alaposan modernizált MSZ-01 orosz, amerikai és japán űrhajóssal repült az ISS-re. Szomorkás évforduló: öt éve volt az utolsó Shuttle-repülés.