Keresési eredmény a(z) „roszkozmosz” címkére
Rendezés:

Repülés

Orosz modul, amerikai hordozórakéta és űrhajó: a politikai ütközések ellenére az űregyüttműködés folytatódik. A Super Guppy ismét szolgálatban!

Repülés

Már a Hold-körüli tervekről is tárgyaltak, de az együttműködés megbukhat a szankciókon, és akkor mégis leválhat az ISS orosz része.

Repülés

A Föld-közeli pályán való repülésre és holdutazásra is alkalmas új orosz űrhajót Koroljovban az Energija űrrakéta-építő vállalat építi.

Repülés

A Roszkozmosz második embere volt. Korrupció a United Aircraft berkeiben? Vád alatt a Transaero vezetői, nem lesz újraindítás, nem lesz konkurenciája az Aeroflotnak.

Repülés

Új űrverseny, nem „hagyományos” orosz–amerikai, hanem SpaceX–NASA. De még sem a személyszállító Dragon, sem a nagyrakéta nem repült.

Repülés

Korán vált le a Progressz a harmadik fokozatról. A Roszkozmosz egyik vezetőjét, korrupciós ügyben, épp a sikertelen start után vették őrizetbe.

Repülés

Ha több utánpótlást lehet felküldeni egy fuvarral, ritkábban kell indítani a szállítmányokat. Maradhat-e három orosz a fedélzeten?

Repülés

Több évnyi késés után egynapos várakozás: az orosz elnök láthatóan csalódott volt. Vosztocsnij csak 2023-tól küld embert az űrbe.

Repülés

340 nap repülés után az orosz–amerikai páros mosolyog, persze most még gyötri őket a szokásos földi gravitáció is.

Repülés

Nagy átalakítás. 2027: az első Hold-körüli repülés. Többet vagy kevesebbet költ-e Moszkva kozmikus programokra?