Keresési eredmény a(z) „tervek” címkére
Rendezés:

Vasút

Készül a megvalósíthatósági tanulmány a Prága–Brno–Břeclav nagy sebességű vasút építésére. Az első kapavágás viszont legkorábban 2024-ben esedékes.

Urbanisztika

Emlegetik egy ideje különböző portálokon, most végre elkezdték a Liget téri (Kápolna utcai) szolgáltatóház bontását.

Közút

Közösségi közlekedés előnyben részesítése, közösségi tér, élhető város: elcsépelt közhelyekké vált kifejezések. De lássuk, mit is szeretnének kihozni belőle!

Közút

A BKK honlapján és Facebook-oldalán is hozzá lehet szólni a tervekhez, illetve javaslatokat lehet tenni az alternatív útvonallal kapcsolatban.

Vasút

A Millenniumi Földalatti Vasút negyven évvel ezelőtt átadott zuglói meghosszabbításának ürügyén annak közvetlen szomszédságában szétnézve még számos megoldásra váró problémát találunk.

Vasút

Akik az ezredforduló táján már érdeklődtek a budapesti kötöttpályás hálózat fejlesztési lehetőségei iránt, emlékezhetnek arra a Főmtervtől eredő gondolatra, hogy az M1-es metróvonalat egyfajta turisztikai attrakcióvá, a belvárosi idegenforgalmi gócpontjait felfűző közlekedési tengellyé alakítsák át.

Közút

Hiába a kiemelt beruházás, a rászánt sok idő és sok pénz, ami elromolhat, az el is romlik. A tervezett Budaörsi úti csomópont láttán joggal tehetjük fel a kérdést: hát ez meg hogy sikerült?

Vasút

A pályaudvar legújabbkori történetét feldolgozó sorozat első két része remélhetőleg tanulsággal szolgált arra, hogy a nagy közösségi infrastruktúra-hálózatok megújulása más, lényegében magáncélú fejlesztésektől nem remélhető.

Vasút

Kormányzati negyed és a pályaudvar teljes kitelepítése – a közelmúlt hamvába holt tervei.

Vasút

Dávid Ilona átfogó, egységes koncepció mentén végzi a MÁV fejlesztését.