150-es: összhangban az olimpiával

iho   ·   2016.02.26. 12:28

Habár úgy tűnt, az olimpiai tervek áthúzzák az előző számításokat, a legfrissebb információk szerint sikerül összhangot találni. A Budapest–Belgrád (magyarországi része a 150-es vonal) projektről szóló egyezményt és a beszerzési szabályzatot tájékoztatásul benyújtják az Európai Bizottságnak, emellett a legutóbbi kormányülésen felhívták az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost, hogy koordinálja az olimpiai és a vasútfejlesztési projektek közötti átfedéseket. A lehetséges olimpiai helyszín létrehozása ugyanis a jelenlegi vasúti nyomvonalat is érintené, ezek többletmunkát, -tervezést és természetesen forrásokat is igényelnének. Az előkészítő tevékenység finanszírozására a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egymilliárd forint forrást ad a MÁV-nak.

Vörös Attila felvételén a kérdéses szakaszon robog az Avala Szabadka felé

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek