2017 végére elkészül a 8-as főút várpalotai elkerülő szakasza

iho   ·   2015.10.07. 09:01
400px_8asut

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) arról számol be, hogy a 8-as főút Várpalotán átvezető szakaszán naponta közel húszezer gépjármű halad át, kettészelve a várost. Az 5,9 kilométer hosszú, kétszer két sávos elkerülő úton biztonságos különszintű felüljárók és egy aluljáró épül. A nyomvonalon jelenleg ötven százalékos a földmű építés készültsége.

A 8-as főút Várpalotát tehermentesítő, 5,9 kilométer hosszú elkerülő szakaszát várhatóan 2017 végén adják át. A képre kattintva galéria nyílik.<br>(fotók: NIF Facebook-oldala)

A kivitelezés során háromszázezer köbméter útépítésre alkalmatlan agyagos altalajt kell kicserélni, és egy speciális cellamatracos töltésalapozást kell végezni. Az Ősi útnál új közúti felüljáró épül, melynek hídfői és a középső támasza is elkészült, november elején a tartó beemelést is elvégzi a vállalkozó.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Szintet lép az Alstom

iho.hu   ·   2024.04.14. 17:00

Hozzávetőlegesen hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom vasúti forgóvázkereteket előállító gyára Mátranovákon.