787: végre átadva!

iho/repülés   ·   2011.09.26. 20:02
nyito

A Wall Street is jól reagált a mai ünnepségre: a Boeing részvényeinek értéke 2,6 százalékkal ugrott fel. A Paine Fielden tartott, esővel áztatott ünnepségen az első All Nippon Airways-színekben tündöklő, szolgálatra kész Boeing 787-881 típusú gépet adták át jelképesen tulajdonosának. Jim McNerney, a Boeing vezérigazgatója szerint a 707-es óta nem született olyan repülőgép, mely úgy megváltoztatja a légi utazást, mint a Dreamliner. Igaz, Pat Shanahan, a cég 787-es projektért is felelős elnökhelyettese megjegyezte: az ünnepségig vezető út nem volt sem egyszerű, sem sima, de az áttörések sosem azok. Az ünnepség sem volt az, a hároméves csúszást hideg és erős eső koronázta meg.

Az eső se mosta el az örömöt <br>(fotó: Boeing)

Sinicsiro Ito, az ANA vezérigazgatója  a holnap hazainduló gép fedélzetén teszi meg az utat, s reményét fejezte ki, hogy minél előbb 787-esek sötétítik majd be az eget. Megköszönte a fejlesztésben és a gyártásban, tesztelésben részt vevők munkáját, hiszen az út nagy nehézségekkel és kihívásokkal volt tele. A vezető egyben háláját és elismerését is kifejezte a Boeing dolgozói felé.

A gép holnap indul Japánba <br>(fotó: Boeing)

Az első 787-es kedden, magyar idő szerint 15.30-kor indul el Japán felé Paine Fieldről, fedélzetén válogatott vendégekkel.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.