8+2 hazai termálfürdő

iho   ·   2019.10.13. 01:22

(x)

Gyógy- és strandfürdő

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő idén is elnyerte az Év fürdője díjat. A felújítások után csúszdaparkkal, wellness részleggel és játszóterekkel varázsolt el bennünket. Gyógyvize a bőr- és mozgásszervi betegségekre is kiváló gyógyír.

Termál- és Barlangfürdő

Miskolctapolcán, az Európában is egyedülállónak számító Barlangfürdő található. A gyógyító 31 fokos víz például kalciumot, magnéziumot, metabórsavat, hidrogénkarbonátot is tartalmaz. Terápiás hatása szív- és érrendszeri, mozgásszervi, gyomor- és bélrendszeri betegségek kezelésére is alkalmas.

Gyógy- és Élményfürdő

Hajdúszoboszló Hét medencés termálfürdőjének 75°C-os, jódos, hidrogénkarbonátos gyógyvize a reumások Mekkája. A gyógyfürdő mellett az Aquapalace a legkisebbek számára is élmény!

Várfürdő

Az Almássy-kastély 8,5 hektáros, 200 éves ősparkjában épült Gyulai Várfürdő csodálatos élményt nyújt környezetével. Ezen kívül korszerű gyógyászattal, víziparadicsommal, wellness centrummal rendelkezik. Vize bőrgyógyászati, mozgásszervi, nőgyógyászati panaszokra hatékony.

Szent Erzsébet fürdő

A mórahalmi fürdő valóságos termáloázis, ahol négyféle gyógyvíz is fellelhető. A 21 szabadtéri medencék között kalandmedence, vízesésfal, pezsgőpad és sodrófolyosó is található. A víz jótékony gerinc, reumatikai, nőgyógyászati gondokra is.

Gyógy- park- élményfürdő

Gyopárosfürdőn három tóból álló tórendszer épült ki. Az alkáli hidrogén-karbonátos víz hatóanyagai fájdalomcsillapító hatásúak, plusz fokozzák a szervezet regenerációs képességét. Vize urológiai, nőgyógyászati, idegrendszeri betegségekre is ajánlott.

Ősi gyógyvíz

A világ legnagyobb biológiailag aktív termáltava a Hévízi-tó. Vize a több tízezer éves Pannon-tengerből származó gyógyvíz és gyógyiszap tartalmától eleven.

Zalakarosi fürdő

Zalakaroson van hazánk 6. legnagyobb fürdője, ahol a gyógyászatot és a gyógyvizet csak a gyógyulni vágyók használhatják. Van itt élményfürdő, termálfürdő csúszda együttessel, valamint hullámmedence is. Vize nőgyógyászati, mozgásszervi betegségekre vagy baleseti utókezelésekre is alkalmas.

Nem kihagyható a felsorolásból a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő és Demjénben a Termál völgy sem!

Ha eldöntötted, hová mennél a legszívesebben, akkor ne felejts el szállást sem foglalni! Az apartman.hu igényes hoteljei között megtalálhatod a megfelelőt!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.