A 787-es japán belföldi járatokon kezdi a szolgálatot

iho/repülés   ·   2011.09.02. 10:00
nyito

November elsején startol a Dreamliner, az Álomrepülő első menetrend szerinti járata. Az ATW Online jelentése szerint az All Nippon Airways, a kibocsátó légitársaság a Tokio-Okayama illetve a Tokio-Hiroshima útvonalon indítja napi ingázásban a gépet. Vagyis a vadonatúj, kompozitépítésű típus, amely a napokban az európai és az amerikai után a japán hatóságtól is megkapta a típusengedélyt, belföldi járatokon kezdi karrierjét.

Decembertől áll szolgálatba a gép nemzetközi útvonalakon, az első külföldi menetrend szerinti járatát Tokió és Peking között teljesíti majd. Aztán januártól indul az első igazi interkontinentális útvonal Tokio Haneda és Frankfurt között.

Mindezek előtt azonban még október 26.-án és 27.-én a világ első szolgálatba álló 787-ese speciális charterjáratokat teljesít Tokió és Hong Kong között, ez kifejezetten azok számára indul, akik nem utazni szeretnének, hanem kifejezetten a géppel akarnak ismerkedni - és persze elmondani, hogy részesei voltak az első kereskedelmi repülésnek. A charterjáratokra az ANA a jelentkező törzsutasai közül sorsolja ki a helyeket.

A légitársaság összesen 55 Álomrepülőt rendelt, az első néhány példányt 264 utasra, a későbbieket 222 személyre rendezik be.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.