A Blufin-21 sem találja az eltűnt MH370-est

MTI/iho   ·   2014.04.21. 08:29

A kutatásban részt vevő hivatalok munkáját koordináló központ (JACC) munkatársainak beszámolója szerint a hangradarral is ellátott szerkezetnek ez volt a nyolcadik küldetése. A Blufin-21 kutatórobot tizenhat órán képes kutatni az óceán mélyén, mintegy 4500 méterrel a vízszintje alatt. Ezúttal az Indiai-óceánnak az ausztráliai Perth-től 1750 kilométerre nyugatra fekvő körzetét pásztázták, amelynek mintegy 50 ezer négyzetkilométer a területe. A térségben tíz repülőgép és tizenegy hajó keresi az eltűnt utasszállító repülőgép roncsait. A múlt héten az ausztrál kormányfő sajtóhivatalának képviselője azt mondta, hogy nem tervezik a Boeing 777-200-as gép keresésének beszüntetését, csupán annak mértékét változtatják meg, illetve módosítanak a kutatási eljáráson, ha addig nem járnak eredménnyel.

A malajziai légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó, MH370-es járatának – 239 emberrel a fedélzetén – március 8-án veszett nyoma.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Ne mássz a vonat tetejére, életveszélyes és tilos!

MÁV/iho   ·   2024.03.20. 09:00

Ismét egy fiatal életébe került Budaörsön, hogy vasútüzemi területen illegálisan felmászott egy mozdony tetejére, ahol a 25 ezer voltos felsővezeték közelében halálos áramütést szenvedett. A MÁV újból és újból kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!