A Brenner-vasút lezárva

iho/vasút   ·   2017.12.25. 09:00
obb_brenner_baleset_siklas_kislid

Egy péntek este bekövetkezett baleset következtében jó egy hétre lezárják a Brenner-vonalat. Bár a Gries am Brennernél kisiklott tehervonat a rendőrségi vizsgálatok alapján környezetre veszélyes anyagokat nem szállított – ahogy ezt az első téves információk sugallták – a mentés, a pálya és a felsővezetékrendszer rendbetétele sokáig el fog tartani.

Kellemetlen időjárási és forgalmi viszonyok a Brenner-vonalon (fotók forrása: tt.com)

Az érintett pályaszakasz magasan van, az időjárási viszonyok nehezítik a munkát. A baleset helyét megközelíteni csak a pályatesten lehet, ez is hozzájárul a mentés lassúságához. A helyszíni fényképek alapján az egyik vágány és annak felsővezetéki rendszere teljesen megsemmisült. A balesetben emberi sérülés nem történt.

A távolsági vonatok utasai számára Innsbruck és Brenner, a helyi utasok számára Steinach in Tirol és Brenner-állomások között indítanak vonatpótló buszokat, utóbbi viszonylatban a menetidő negyedórás növekedésével kell számolni. Figyelemreméltó, hogy a hálózati menetrendszerűség fenntartása miatt a csatlakozóállomásokon a vonatok a pótlóbuszokat nem várják be, onnan eredeti menetrendi idejükben indulnak el. A félórás ütem miatt ennek ellenére senki sem kényszerül hosszabb várakozásra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek