A Bubi-tesztelőknek tilos szidni a BKK-t?

iho   ·   2014.07.23. 18:35
bubi1cim

A BKK eljuttatott szerkesztőségünkhoz egy közleményt az esettel kapcsolatban. Ezt közöljük most szó szerint.

Tisztelt Szerkesztőség!

Az iho.hu oldalon A Bubi-tesztelőknek tilos szidni a BKK-t? címmel megjelent cikkel kapcsolatban az alábbiakat reagáljuk.

A MOL Bubi közbringarendszer nyilvános tesztüzeme azzal a céllal indult el 2014. július 14-én, hogy bárki ingyen kipróbálhassa a zöld bringákat, a rendszer itthon újdonságnak számító funkcióit. A tesztelőkkel kötött szerződés leglényegesebb eleme, hogy az ingyenes használatért cserébe a BKK Zrt. begyűjtheti az első ezer felhasználó véleményét, tapasztalatait, amelyek figyelembevételével tovább tökéletesítheti, finomhangolhatja a közösségi közlekedés új formáját megtestesítő hálózatot.

Valamennyi tesztelő, aki legalább 10 alkalommal 10 percet kerékpározott, és megosztja velünk ezzel kapcsolatos tapasztalatait egy kérdőív kitöltésével, féléves MOL Bubi bérletet kap cserébe a tesztidőszak ingyenes használatán kívül – teljesen függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív véleményének adott hangot.

A tesztelőkkel kötött szerződés hivatkozott pontja – amit egyébként törvény is szabályoz – azt igyekszik elősegíteni, hogy a megfogalmazott vélemények hangneme minden esetben kulturált legyen. Ezt nemcsak a BKK Facebook-oldalán megfogalmazott moderálási alapelvekhez igazodva tartjuk fontosnak, hanem a MOL Bubi projekt elindításán jelenleg is dolgozó több száz szakember munkájának védelme érdekében is.

A szerződésben foglaltak megsértésekor vagy nem teljesülésével mindkét félnek lehetősége van azt felmondani, adott esetben azonnali hatállyal is. Hangsúlyozzuk, hogy nem ez a cél. Ilyen esetre eddig nem is volt példa, és reményeink szerint a MOL Bubi nyilvános tesztidőszakának hátralévő részében sem fordul elő.  A nyilvános próbaüzem elindulása óta gyűlnek a tapasztalatok, hiszen a közbringarendszer tesztelői folyamatosan osztják meg észrevételeiket a BKK-val.

 

Korábban írtuk:

A jarokelok.hu blog levelet kapott az egyik bringázni szerető budapesti olvasójától. A bringás egyike volt azon ezer tesztelőnek, akiket múlt héten toborzott a BKK.

A levélíróval aláírattak egy szerződést, és külön figyelmeztették, hogy a BKK-t, illetve a Bubit tilos bírálni. A szerződésben ez állt:

„8.2. Felek rögzítik, hogy Tesztelőnek tartózkodnia kell minden olyan a MOL Bubi rendszerrel kapcsolatos megnyilvánulástól, amely a BKK és Budapest Főváros Önkormányzata jó hírét, társadalmi megítélését sértheti.”

Alább a tesztelő teljes levelét közöljük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.