A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások április 10-étől

iho/vasút   ·   2017.04.09. 13:25
vaganyzar0
Mindjárt kész a pálya az 1-esen

A Budapest–Győr vonalon április 13-áig Nagyszentjános és Győrszentiván között pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Április 10-én az oroszlányi személyvonatok Kelenföldről indulnak és oda érkeznek.

2-es: itt vannak az éppen „érvényes állapotok”

A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt július 29-éig megváltozott a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. Három hétvégén péntek estétől hétfőn hajnali 3:00 óráig Pilisvörösvár–Esztergom között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Húsvétkor nem lesznek korlátozások.

Április 10-étől 13-áig, 18-ától 20-áig és 24-étől 27-éig, az Esztergomból Budapest felé 22:11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonat helyett Budapest és Piliscsaba között pótlóbuszokkal kell utazni. Budapesten a Volánbusz Árpád hídi állomásáról indulnak, és oda érkeznek a buszok. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Szerdáig ez a helyzet a 29-esen

Az észak-balatoni vonalon április 12-éig, Szabadbattyán és Balatonakali-Dörgicse között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Néhány tapolcai gyorsvonat Budapest-Déli pályaudvar–Szabadbattyán között nem közlekedik, az utasok a nagykanizsai gyorsvonatokkal utazhatnak a kimaradó szakaszon.

Dél-Balaton: itt sem árt az ismétlés

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon pályakorszerűsítés miatt június 16-áig, a nyári menetrend életbe lépéséig minden vonat helyett Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó Községháza buszmegállónál állnak meg.

Minden ütemes gyorsvonat, illetve személyvonat Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok viszonylatban és visszaúton is az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb közúti menetideje miatt Balatonszentgyörgy állomásról általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé és módosított menetrend szerint haladnak.

Az ütemes gyorsvonatok Balatonszentgyörgy–Keszthely között sem közlekednek, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek.

Dunaújváros felé is dolgoznak, rendületlenül

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon pályakorszerűsítést végeznek. A hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul április 10-étől június 16-áig.

Hétfőn még a Délibe érkeznek a pécsi intercityk

A Budapest–Pécs vonalon fontos változás, hogy a Keleti pályaudvaron végzett karbantartási munkák miatt ma és holnap is a pécsi InterCity vonatok a Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek. A Rippl-Rónai és a Kvarner IC változatlan menetrendben közlekedik. A bajai expresszvonatok továbbra is a Keletiből indulnak és érkeznek.

Érdi gyógyítás

Az Érd–Százhalombatta közötti felújítás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek: április 10-étől május 6-áig.

Váci vonali karbantartás(i)

A Vác–Balassagyarmat vonalon április 30-áig pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Drégelypalánk és Balassagyarmat között valamennyi vonat helyett pótlóbuszokkal kell utazni. A vasútvonal Vác és Drégelypalánk közötti szakaszán a vasúti menetrend a felújítás alatt is változatlan.

Nógrádi pótlóbuszozás

A Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonalon április 30-áig pályakarbantartást végeznek. A vonatok menetrendje módosul, illetve Nógrádszakál és Ipolytarnóc között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Csütörtökig tart a pályakarbantartás Hatvan és Jászberény között

A Hatvan–Szolnok vonalon végzett pályakarbantartás miatt április 13-áig Hatvan és Jászberény között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni. Április 13-án a Szeged–Miskolc viszonylatban közlekedő Campus expresszvonat a Hatvan–Miskolc-Tiszai közötti vonalszakaszon nem közlekedik. Hatvantól Miskolc-Tiszai felé a csatlakozást a 16:53-kor induló sebesvonat biztosítja.

Éjszakai műszak Mezőzombor és Nyíregyháza között

A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon április 10/11-től 13/14-ig és 18/19-től 27/28-ig éjszakánként Mezőzombor és Nyíregyháza között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok menetrendje módosul, illetve Szerencs és Nyíregyháza között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat az esti vonatok helyett.

Dolgoznak a 16-oson is

A GYSEV Szombathely–Hegyeshalom vonalán április 10-étől 13-áig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az intercityk, valamint néhány személyvonat helyett Szombathely és Csorna között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A többi vonat Szombathely–Csorna közötti vonat utasait Szombathely és Sárvár között vonattal, Sárvár és Csorna között pótlóbuszokkal szállítják el. Április 10-én valamennyi Szombathely–Budapest közötti intercity vonat a Keleti pályaudvar helyett a Déli pályaudvarról indul és oda érkezik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek