A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások április 15-étől

iho/vasút   ·   2019.04.14. 09:00
vaganyzar0
80a: a jegyzőkönyv kedvéért, 1. rész

A Budapest–Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciójának jelenlegi fázisában várhatóan decemberig szünetel a vonatforgalom Pécel és Aszód között, jelentős korlátozásra kell számítani az itt utazóknak. Az InterCityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak, a többi vonat helyett – eltérő szakaszokon – pótlóbuszok viszik az utasokat. Sokaknak érdemes a gödöllői HÉV-járatokat választani, amelyeken elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket.

A Keleti pályaudvarról induló és Hatvanig közlekedő InterCity pótlótóbuszok menetideje 70-ről 60 percre; míg a Hatvanból a Keleti pályaudvarra indulók menetideje 75-ről 65 percre csökken. A módosítások csak a Keleti pályaudvari indulási és érkezési időadatokat érintik, Hatvanból, illetve Hatvanba az eddigi időpontokban indulnak és érkeznek a pótlóbuszok.

(térképek: MÁV-Start)

Reggeli változások

A Hatvan–Pécel viszonylatú gyors pótlóbuszok – a 4:52-kor, 5:18-kor, 6:10-kor és 7:20-kor induló járatok kivételével – Isaszeg bejárati út autóbusz-megállóhelyen is megállnak.

A Pécelről Aszódra induló buszok 6:33 helyett 6:37-kor, 6:53 helyett 6:57-kor érkeznek, illetve az Aszódról Pécelre 4:19-kor induló busz Pécelre 5:18 helyett 5:13-kor érkezik, a péceli rövid átszállási idők miatt.

A Gödöllő–Pécel közötti 5:50-kor, 6:50-kor és 7:50-kor induló buszok a teljes útvonalukon 3 perccel korábban közlekednek.

Délutáni, esti változások

A Pécelről Gödöllőre 14:50-kor és 15:50-kor induló buszok március 14-ig közlekednek.

Esténként még egy S80-as jelzésű busz is közlekedik Pécel–Gödöllő között, amely Pécelről 19:50-kor indul.

Aszód–Balassagyarmat vonal

Az Aszód–Balassagyarmat vonalon több vonat menetrendje módosult. Április 1-jétől május 12-éig Aszód és Galgamácsa között nem közlekednek a vonatok, helyettük vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Változás, hogy április elsejétől a meghirdetett vágányzári menetrendhez képest a Balassagyarmatról Vácrátótra induló vonat 5:26 helyett 5 órakor, a Vácrátótról 5:20-kor induló vonat Galgamácsáról 5:56 helyett 6:10-kor indul tovább Balassagyarmatra.

A Galgamácsa–Aszód viszonylatú busz Galgamácsáról 6:36 helyett 6:13-kor indul, megfelelő csatlakozást biztosítva az Aszódról Pécel felé 6:35-kor induló pótlóbuszhoz, így az utasok korábban érkezhetnek Budapestre.

Ebben az időszakban a MÁV-Start naponta oda-vissza 5–5 vonatnál – vácrátóti útvonal-hosszabbítással, kerülő útirányon egyéb, alternatív csatlakozásokkal – biztosít eljutást a Galgamácsa–Vácrátót–Budapest-Nyugati pályaudvar, illetve a Galgamácsa–Vácrátót–Vác–Budapest-Nyugati pályaudvar között. Vácrátót és Galgamácsa állomások közti szakaszon nem állnak meg a vonatok.

Az Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonal állomásai és a főváros között váltott menetjegyek, bérletek a kerülő útirányon, többletmenetdíj megfizetése nélkül is felhasználhatók.

 

Kisköre–Abádszalók: a jegyzőkönyv kedvéért, 2. rész

A Kiskörei Tisza-híd felújítása miatt várhatóan május 14-éig a Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Kisköre és Abádszalók között pótlóbuszok szállítják az utasokat.



135-ös: visszatértek a dömperek és a jelzőőrök

Szeged-Rókus–Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között – a tramtrain vonal kiépítéséhez kapcsolódó munkálatok miatt – Szeged és Hódmezővásárhely között vonatpótló buszok közlekednek várhatóan április 25-éig. A vágányzár ideje alatt Szeged-Rókustól Hódmezővásárhelyi Népkertig a 135-ös vasútvonalat keresztező útátjárók biztosítóberendezéseit, sorompóit kikapcsolták.

 

Itt is hatalmas a dolgozás

Mezőtúr és Orosháza állomások között változik a vonatközlekedés, várhatóan június 14-éig Mezőtúr és Szarvas között két pár vonat helyett, Szarvas és Orosháza között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

 

Balatonfenyves: ahol csinálnak is valamit

A Balatonfenyvesi Kisvasút Balatonfenyves–Somogyszentpál közötti szakaszán május 31-éig pótlóbuszok közlekednek a Balatonfenyves és Imremajor között végzett pályakarbantartási munkák miatt.

 

Csütörtök véget érhet a pótlózás

A Hatvan–Somoskőújfalu között végzett pályakarbantartási munkák miatt április 17-éig a vasútvonalon teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek módosított menetrend szerint.

 

110-es: a hétvégére visszaáll a rend

A Debrecen–Mátészalka vonalon április 18-áig pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Hajdúsámson és Mátészalka között pótlóbuszok járnak. A pótlóbuszok nem mennek be Nyírgelse, Nyírbogát, Hodász és Nyírmeggyes vasútállomásra, illetve megállóhelyre. Helyettük a bekötő utaknál található távolsági autóbusz megállókban állnak meg.

 

A 25-ös is elkészül péntekig

A Balatonszentgyörgy–Ukk vonalon április 18-áig Sümeg–Ukk között pályakarbantartás miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Sümeg és Ukk között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

A 100-as: tartják karban

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon május 3-áig Kaba és Ebes között pályakarbantartást végeznek. A vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A kör intercityk Nyíregyházáig járnak, így csak Budapest-Keleti–Nyíregyháza, illetve Nyíregyháza–Budapest-Nyugati pályaudvar viszonylatokban közlekednek. Budapest-Keleti és Hatvan állomások között az intercity vonatok helyett közvetlen IC-pótlóbuszok közlekednek. A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon is módosított menetrend érvényes. Püspökladány–Debrecen között április 10-től 17-ig éjszakánként a Püspökladányból 1:04-kor és a Debrecenből 1:56-kor induló sebesvonat helyett pótlóbuszokkal kell utazni.

 

Éjszakánként följavítják a 41-est Dombóvár és Kaposvár között

A Dombóvár–Gyékényes vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, mert Dombóvár és Kaposvár között április 15-étől 17-éig éjszakánként pályakarbantartást végeznek. Dombóvár és Kaposvár között pótlóbuszokkal kell utazni.

 

Vonatpótlás a 8-ason Sopron és Csorna között

A GYSEV Sopron–Győr vonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt április 17-én és 18-án módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Sopron és Csorna között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek