A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások április 24-étől

iho/vasút   ·   2017.04.22. 21:15
vaganyzar0
Ketteskén...

A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt július 29-éig megváltozott a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. Három hétvégén péntek estétől hétfőn hajnali 3:00 óráig Pilisvörösvár–Esztergom között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Április 28-án 20:45-től május 1-jén 3:00-ig a vonatok helyett Pilisvörösvár és Esztergom között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, módosított menetrend szerint. Szabadságliget–Pilisvörösvár, valamint Klotildliget–Piliscsaba között szintén buszok közlekednek, amelyek csatlakoznak a Pilisvörösvár–Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz. A pótlóbuszok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.

Hétköznap éjszakánként is lesz változás: 4-től 27-ig, az Esztergomból Budapest felé 22:11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonat helyett Budapest és Piliscsaba között pótlóbuszokkal kell utazni. Budapesten a Volánbusz Árpád hídi állomásáról indulnak, és oda érkeznek a buszok. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Komárom felé sem lesz könnyű a hétvégén

Az Esztergom–Almásfüzitő–Komárom vasútvonalon április 29-étől 30-áig között végzett pályakarbantartási munkák miatt néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik. Esztergom és Almásfüzitő állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat az Esztergomból 6:47-kor és 14:19-kor, illetve az Almásfüzítőről 5:31-kor és 12:28-kor induló vonat helyett.

Hétfőn még tart egy kicsit a keletis „műsor”

Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti karbantartások miatt április 24-én egyes reggeli, illetve esti hatvani, gödöllői és sülysápi személyvonatok a Keleti pályaudvar helyett Kőbánya felsőről indulnak és oda érkeznek. Ezekre a vonatokra a Keleti–Kőbánya felső viszonylatban a szolnoki zónázó vonatokon kívül az egri és sátoraljaújhelyi, Keleti–Rákos viszonylatban a békéscsabai és lőkösházi vonatokat lehet igénybe venni felár megfizetése nélkül.

Már Kökinél vége a zónának

A Budapest–Cegléd vonalon április 24-éig a Nyugati pályaudvar és Monor közötti vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestről indulnak és érkeznek. A Nyugatiból 6:28-kor, 8:28-kor, 10:28-kor, 12:28-kor, 14:28-kor, 16:28-kor és 18:28-kor induló Nyugati–Záhony közötti sebesvonatok a Nyugati és Kőbánya-Kispest között felár megfizetése nélkül vehetőek igénybe. A Kőbánya-Kispestről 9:16-kor, 11:16-kor, 13:16-kor, 15:16-kor, 17:16-kor, 23-án 18:16-kor, 19:16-kor, 23-án 20:16-kor és 21:16-kor induló Záhony–Nyugati közötti sebesvonatok Kőbánya-Kispest és a Nyugati között felár megfizetése nélkül vehetőek igénybe.

Április 24-én a sülysápi elővárosi vonatok Kőbánya felsőről indulnak és oda is érkeznek.

Április 24-éig a Budapest-Nyugati–Lajosmizse vonalon közlekedő vonatok Kőbánya-Kispestről indulnak és oda érkeznek.

Vasi vonatpótlás

A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonalon április 27-éig a Boba–Szombathely szakaszon pályakarbantartást végeznek. Ezért a vonatok menetrendje módosul, illetve Celldömölk–Sárvár–Porpác–Szombathely között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Ismételjük át a Balatont is!

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon pályakorszerűsítés miatt június 16-áig, a nyári menetrend életbe lépéséig minden vonat helyett Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó Községháza buszmegállónál állnak meg.

Minden ütemes gyorsvonat, illetve személyvonat Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok viszonylatban és visszaúton is az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb közúti menetideje miatt Balatonszentgyörgy állomásról általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé és módosított menetrend szerint haladnak.

Az ütemes gyorsvonatok Balatonszentgyörgy–Keszthely között sem közlekednek, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek.

Dunaújváros felé is módosult a menetrend

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon pályakorszerűsítést végeznek. A vonatok menetrendje módosult egészen június 16-áig.

Dolgoznak Érd és Batta között is!

Az Érd–Százhalombatta közötti felújítás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek: május 6-áig.

Szob felé is zajlik a karbantartás

A Budapest–Vác–Szob vonalon karbantartások miatt április 24-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Budapest-Keleti–Szob–Párkány útvonalon közlekedő EuroCity vonatok a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

Buszra kell szállni Drégelypalánk és Balassagyarmat között

A Vác–Balassagyarmat vonalon április 30-áig pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Drégelypalánk és Balassagyarmat között valamennyi vonat helyett pótlóbuszokkal kell utazni. A vasútvonal Vác és Drégelypalánk közötti szakaszán a vasúti menetrend a felújítás alatt is változatlan.

Átszállós az ipolytarnóci vonal is

A Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonalon április 30-áig pályakarbantartást végeznek. A vonatok menetrendje módosul, illetve Nógrádszakál és Ipolytarnóc között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Ahol végig pótlóbusz jár

A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon április 28-áig pályakarbantartási miatt valamennyi vonat helyett a teljes útvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Borsod–Szabolcs „összekötőn” éjjelente dolgoznak

A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon április 27/28-áig éjszakánként Mezőzombor és Nyíregyháza között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok menetrendje módosult, illetve Szerencs és Nyíregyháza között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat az esti vonatok helyett.

Este és reggel kell pótlózni a Hajdúságban

Hajdúsámson és Nyíradony között pályakarbantartást végeznek április 24/25-étől 27/28-áig, éjszakánként. Emiatt az esti, illetve kora reggeli vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Győr és Sopron között ápdétel a GYSEV

A GYSEV Sopron–Győr vonalán zajlik a pályakarbantartás egészen 28-áig. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Sopron és Csorna között vonatpótlók szállítják az utasokat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek