A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások augusztus 7-étől

iho/vasút   ·   2017.08.05. 16:15
vaganyzar0
2-es: most vasárnap még teljes vonatpótlás, aztán egy ideig csak hajnalban és késő este

Szeptember 9-ig több módosításra kell készülniük az esztergomi vonalon utazóknak a vasútvillamosítás újabb fázisának munkái miatt.

Augusztus 5-étől 7-éig és 26-ától 28-áig, Budapest és Esztergom között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

Augusztus 7-étől 20-án hajnalig, 21-étől 26-án hajnalig, 28-ától szeptember 9-én hajnalig a késő esti és éjszakai vonatok helyett közlekednek vonatpótlók a vonal teljes hosszán. Az Esztergomból Budapest felé naponta 21:11-kor, 22:11-kor, valamint csak munkaszüneti napokon 20:11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba naponta 21:20-kor, 22:20-kor és 23:20-kor, továbbá csak munkaszüneti napokon 20:20-kor indulók helyett járnak pótlóbuszok.

A vonatpótló buszok Budapestről, a VOLÁN Árpád hídi buszpályaudvaráról indulnak és oda is érkeznek a vágányzárak idején. A pótlóbuszok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől. Az E jelzésű vonatpótlók Budapest, Árpád híd és Esztergom között járnak, Pilisvörösvár vasútállomás, Bányatelep és a Solymári elágazás (Auchan áruház) felé kanyarodnak, míg az S jelzésű vonatpótló buszok Budapest, Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek, a solymári vasútállomás és a pilisszentiváni községháza felé kerülve az utasok le- és felszállása céljából. Klotildliget és Piliscsaba, továbbá Pilisvörösvár és Szabadságliget között külön vonatpótló buszok biztosítják a ráhordást.

Tokodig is buszozni kell

Az Esztergom–Almásfüzitő–Komárom vonalon holnapig, augusztus 6-áig az esztergomi vonal villamosítása miatt, Esztergom és Tokod között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Jó húsz kilométernyi pótlózás a 11-esen

A Győr–Veszprém vasútvonalon augusztus 10-éig pályakarbantartás miatt több vonat menetrendje módosul. Zirc és Veszprém között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

Épülő, szépülő déli előváros

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek augusztus 31-éig.

Dolgoznak serényen a 40-es alján is

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon augusztus 31-éig dolgoznak a pályakarbantartók. A munkák miatt módosított menetrend van érvényben. A személyvonatok helyett Sárbogárd és Keszőhidegkút-Gyönk, az InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Az InterCity járatok és az IC pótló buszok augusztus 1-jétől 0 forintos, díjmentes pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. A díjmentes pót- és helyjegyet meg kell váltani az állomási jegypénztárakban!

Amennyiben augusztus 1-jét megelőzően – elővételben – váltotta meg az IC pót- és helyjegyét, akkor azt a pénztárban a MÁV-Start visszatéríti és helyette díjmentes IC pót- és helyjegyet állít ki. Ha az elővételben váltott IC pót- és helyjeggyel kezdi meg az utazását, akkor a jegykezelés alkalmával a vonatok fedélzetén igazolást ad a vasúttársaság jegyvizsgálója, amellyel együtt az eredeti felárat kezelési költség felszámítása nélkül vissza lehet téríttetni. Amennyiben az utas az igénybe venni kívánt vonatra szóló, érvényes díjmentes pót- és helyjegy nélkül száll fel, részére pótdíj felszámítása mellett állítjuk ki a felárat.

A Gemenc expressz vonatok kiindulási- és célállomása augusztus 27-éig a Déli pályaudvar, a Keleti helyett. A személyvonatok pótlóbuszai a rétszilasi állomást nem érintik, helyette Rétszilas alsó megállóhelynél állnak meg. A vágányzár ideje alatt a Kvarner nemzetközi vonatpár kerülő útirányon, Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekedik.

A Dunaújváros–Simontornya között közlekedő személyvonatok Dunaújváros és Cece között járnak, Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

Javuló pálya Somogyban

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vonalon augusztus 18-án hajnalig, éjszakánként Kaposvár és Jákó-Nagybajom állomás között pályakarbantartást végeznek. Emiatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve vonatpótló autóbuszok szállítják az esti és a kora reggeli vonatok utasait.

Buszra kell átszállni a 94-esen is

A Miskolc–Tornanádaska vonalon pályafelújítását végeznek augusztus 31-éig. Ez idő alatt Edelény és Tornanádaska között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

Pótlózás a 101-es végén

Berettyóújfalu és Biharkeresztes között augusztus 25-éig vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

Rendrakás a 106-oson

A Debrecen–Nagykereki vonalon augusztus 14-éig, Sáránd és Nagykereki állomások karbantartás miatt az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Buszozni kell a 125-ös tetején

Szarvas és Orosháza között augusztus 31-éig a vonatok menetrendje módosul, valamint vonatpótló autóbuszok közlekednek ezen a szakaszon.

Javítják a 113-ast is

Nyírbátor és Mátészalka között augusztus 11-éig éjszakánként pályakarbantartást végeznek. Emiatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Nyírbátor és Mátészalka között pótlóbuszokkal kell utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek