A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások július 10-étől

iho/vasút   ·   2017.07.08. 16:15
vaganyzar0
Még egy héttel közelebb a villanyos ketteshez!

A Budapest–Esztergom vasútvonalon villamosítási munkák miatt megváltozott a menetrend. Július 29-éig Budapest Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között autóbuszok pótolják a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatokat: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Húsz kilométernyi pótlózás a 35-ösön

A Kaposvár–Siófok vonalon július 10-étől 23-áig Kaposvár és Mernye között karbantartás miatt módosított menetrend lesz érvényben, az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

Battai munkák: egy kicsi még van belőlük

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek július 28-áig.

40-es: itt most sok türelemre van szükség

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon július 10-étől 23-áig, illetve július 24-étől augusztus 31-éig Rétszilas és Dombóvár között dolgoznak a pályakarbantartók. A munkák miatt módosított menetrend lesz érvényben, Sárbogárd és Dombóvár között pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Gemenc expressz vonatok kiindulási- és célállomása a Déli pályaudvar lesz a Keleti helyett. A személyvonatok pótlóbuszai a rétszilasi állomást nem érintik, helyette Rétszilas alsó megállóhelynél állnak meg. Sáregres községet sem érintik, az utasokat Sáregresi elágazás autóbusz megálló és Sáregres Kossuth Lajos út 43. szám alatti megálló között ingázó kisbusszal szállítják el. A pótlóbuszok utasait Szárazd község helyett Keszőhidegkút-Gyönk vasútállomás és Szárazd Községháza buszmegálló között ingázó kisbusszal szállítják el. A vágányzár ideje alatt az IC204-es és az IC205-ös Kvarner nemzetközi vonat kerülő útirányon, Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekedik.

A Dunaújváros–Simontornya között közlekedő személyvonatok Dunaújváros és Cece között járnak, Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. A Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig, illetve állomástól közlekednek, továbbá Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

Dolgoznak a 70-esen is, két vonatot ki kell venni

A Budapest–Vác–Szob vonalon a július 10–13-áig Verőce és Nagymaros közötti pályakarbantartás miatt a Budapest–Szob–Párkány útvonalon közlekedő nemzetközi vonatok menetrendje változik. A Nyugatiból 13:41-kor induló személyvonat Vác és Szob között, a Budapest-Nyugatiba 9:37-kor érkező sebesvonat Szob és Vác között nem közlekedik.

Barcikai buszozás

A Miskolc–Ózd vonalon július 31-éig karbantartást végeznek. A munkák miatt Kazincbarcika és Ózd között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

Corona, Hargita terelve a Hajdúság felé

A Mezőpeterd és Biharkeresztes között végzett pályakarbantartás miatt július 27-éig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Corona és a Hargita nemzetközi IC vonatpárok Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány felé, kerülő útvonalon közlekednek. Az Ady Endre nemzetközi IC vonatpár a vágányzár ideje alatt nem közlekedik. Berettyóújfalu és Biharkeresztes között augusztus 25-éig vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

Békés pótlózás a Dél-Alföldön, 1. rész

Szarvas és Orosháza között augusztus 31-éig a vonatok menetrendje módosul, valamint vonatpótló autóbuszok közlekednek ezen a szakaszon.

Békés pótlózás a Dél-Alföldön, 2. rész

Gyula és Sarkad között július 30-áig pályakarbantartás lesz. Emiatt a vonatok menetrendje módosul, továbbá Gyula és Kötegyán között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

Békés pótlózás a Dél-Alföldön, 3. rész

A Budapest–Cegléd–Szeged vonal Nagykőrös és Kecskemét közötti szakaszán pályakarbantartást végeznek, emiatt módosított menetrend lesz érvényes. Július 16-án és 22-én Kecskemétről az első Budapestre közlekedő személyvonat, illetve Ceglédről az utolsó Kecskemétre tartó vonat helyett Kecskemét és Nagykőrös között pótlóbusz szállítja az utasokat. Július 17–21-ig Nagykőrös és Kecskemét állomás között minden járat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Békés pótlózás a Dél-Alföldön, 4., befejező rész

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon július 12-éig karbantartások miatt a vonatok menetrendje módosul, valamint Kiskunhalas és Kelebia között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Rendrakás a 8-ason

A GYSEV Sopron–Győr vonalán pályakarbantartás lesz július 16-áig. A hirdetményen szereplő vonatok a megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Győr és Csorna között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Július 16-án a 9936-os számú vonat módosított menetrend szerint közlekedik a teljes Sopron–Győr vasútvonalon, valamint az IC 931-es számú vonat ezen a napon Sopron állomásról korábban indul.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek