A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások július 24-étől

iho/vasút   ·   2017.07.23. 13:45
vaganyzar0
Esztergom: kész! Illetve...

A Budapest–Esztergom vasútvonalon villamosítási munkák miatt megváltozott a menetrend. Július 29-éig Budapest Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között autóbuszok pótolják a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatokat: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Augusztus 5-étől 7-éig, 26-ától 28-áig a Rákosrendező–Esztergom között végzett pályakarbantartás miatt a Budapest–Esztergom vasútvonalon valamennyi vonat helyett pótló buszok közlekednek a vonal teljes hosszán.

Augusztus 7/8-ától 19/20-áig, 21/22-étől 25/26-áig, 28/29-étől szeptember 8/9-éig éjszakánként a Rákosrendező–Esztergom közötti pályakarbantartás miatt a Budapest–Esztergom vonalon az esti vonatok helyett lesznek pótlóbuszok a vonal teljes hosszán. A késő esti vonatok helyett állnak be buszok: az Esztergomból Budapest felé naponta 21:11-kor, 22:11-kor, valamint csak munkaszüneti napokon 20:11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba naponta 21:20-kor, 22:20-kor és 23:20-kor, továbbá csak munkaszüneti napokon 20:20-kor induló vonatok helyett. A vonatpótló buszok Budapestről, a Volán Árpád hídi buszpályaudvaráról indulnak és oda is érkeznek.

Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Érd–Százhalombatta: Kész! Illetve...

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek augusztus 31-éig.

Pécs! Nincs még kész! De ezt legalább mondták

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon július 24-étől augusztus 31-éig dolgoznak a pályakarbantartók. A munkák miatt módosított menetrend lesz érvényben. A személyvonatok helyett Sárbogárd és Keszőhidegkút-Gyönk, az InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Gemenc expressz vonatok kiindulási- és célállomása augusztus 27-éig a Déli pályaudvar lesz a Keleti helyett. A személyvonatok pótlóbuszai a rétszilasi állomást nem érintik, helyette Rétszilas alsó megállóhelynél állnak meg. A vágányzár ideje alatt a Kvarner nemzetközi vonatpár kerülő útirányon, Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekedik.

A Dunaújváros–Simontornya között közlekedő személyvonatok Dunaújváros és Cece között járnak, Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

Éjszakai pótlózás Somogyban

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vonalon július 31-én estétől augusztus 18-án hajnalig éjszakánként Kaposvár és Jákó-Nagybajom állomás között pályakarbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve vonatpótló autóbuszok szállítják az esti és a kora reggeli vonatok utasait.

Hétvégén a 71-esen nem járnak a vonatok

A Budapest–Vácrátót–Vác vonalon pályakarbantartás miatt a vonatok menetrendje megváltozik. Július 28-án Veresegyház–Vác és vissza útvonalon este nyolc órától négy vonat helyett pótló buszokkal kell utazni. Július 29-étől 30-áig Veresegyház–Vác között valamennyi vonat helyett vonatpótlók közlekednek.

Borsodi éjszakázás

A Miskolc–Hidasnémeti vonalon július 29-étől augusztus 1-jéig, naponta 21:10-től 6:50-ig pályakarbantartás miatt a több vonat menetrendje módosul, illetve Miskolc-Tiszai és Forró-Encs állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A pótlóbuszok hosszabb menetideje és a csatlakozások biztosítása miatt Felsőzsolca állomást a buszok nem érintik. Az 5339 sz. vonat helyett a teljes útvonalon vonatpótló autóbusz közlekedik.

A jól ismert kizárásnak Ózd felé vége

A Miskolc–Ózd vonalon július 31-éig karbantartást végeznek. A munkák miatt Kazincbarcika és Ózd között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

Megállnak a sebesek a 100-as tetején, hogy könnyebb legyen

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon pályakarbantartást végeznek, ezért több vonat is módosított menetrend szerint közlekedik július 29-étől 30-áig. Több zónázó vonat csak Albertirsa–Budapest-Nyugati között közlekedik, a sebesvonatok megállnak Cegléd és Albertirsa között, az utazás megkönnyítése érdekében.

Elvileg már csak a héten kerül a Corona és a Hargita

A Mezőpeterd és Biharkeresztes között végzett pályakarbantartás miatt július 27-éig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Corona és a Hargita nemzetközi IC vonatpárok Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány felé, kerülő útvonalon közlekednek. Az Ady Endre nemzetközi IC vonatpár a vágányzár ideje alatt nem közlekedik.

Július 15/16-ától október 16/17-éig a 472-es ISTER InterCity vonat külföldi vonatrésze a román vasúton végzett pályakarbantartási munkák miatt Lőkösháza–Budapest-Keleti között módosított menetrend szerint közlekedik.

Félidőnél a békési serénykedés?

Szarvas és Orosháza között augusztus 31-éig a vonatok menetrendje módosul, valamint vonatpótló autóbuszok közlekednek ezen a szakaszon.

Elkészül a pálya Gyula és Sarkad között

Gyula és Sarkad között július 30-áig tart a pályakarbantartás. Emiatt a vonatok menetrendje módosul, továbbá Gyula és Kötegyán között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

Kedden és szerdán pótlózni kell a 15-ösön

A GYSEV Sopron–Szombathely vonalán pályakarbantartást végeznek július 25-étől 26-áig. A hirdetményen szereplő vonatok a megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Sopron és Lövő állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek