A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások július 3-ától

iho/vasút   ·   2017.07.02. 16:15
vaganyzar0
Vonatról vonatra kell átszállni Pesten belül a Keleti karbantartása miatt

Karbantartást végeznek a Keleti pályaudvaron és a Kőbánya felsőig tartó vonalszakaszon. Emiatt több Keleti pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosult. Július 3-ától 7-éig a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A gödöllői és munkanapokon a sülysápi személyvonatoknak a Keleti helyett Kőbánya felső lesz a kiinduló és a végállomása. A Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között mindkét irányban a gödöllői vonatokhoz az egri és a sátoraljaújhelyi vonatokkal biztosítják az eljutást. A sülysápi vonatokhoz az eljutást a Keletiből Kőbánya felsőre minden óra 15. percében induló szolnoki zónázó vonatok, Kőbánya felsőről a Keletibe pedig a minden óra 39. percében induló szolnoki zónázó vonatokkal biztosított a csatlakozás. A Budapest–Kelebia közötti személyvonatok Kőbánya-Kispestről fordulnak a Keleti helyett.

Van, hogy képtelenség kihagyni a „névviccet”: ácsi!

A Budapest–Győr vonalon pályafelújítást végeznek július 8-ától 9-éig az Ács–Nagyszentjános közötti szakaszon. A vágányzár miatt több személyvonat és néhány nemzetközi vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

Tudjuk, a 2-esen...

A Budapest–Esztergom vasútvonalon villamosítási munkák miatt megváltozott a menetrend. Július 29-éig Budapest Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között autóbuszok pótolják a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatokat: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

A kis elővárosi munka Érd után

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek július 28-áig.

Az a bizonyos 40-es vonali pályafelújítás

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon Szabadegyháza és Keszőhidegkút-Gyönk között pályarekonstrukciót végeznek. A felújítás ezen fázisában, július 9-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Pusztaszabolcs és Keszőhidegkút-Gyönk, illetve Dombóvár között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni. A csatlakozó vonalakon is változik a menetrend. A Dunaújváros–Simontornya között közlekedő személyvonatok Dunaújváros és Cece között közlekednek, Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok járnak.

Borsodi bezárás

A Miskolc–Ózd vonalon július 31-éig karbantartást végeznek. A munkák miatt Kazincbarcika és Ózd között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok közlekednek.

Dél-alföldi módosulás, 1. rész

Szarvas és Orosháza között augusztus 31-éig a vonatok menetrendje módosul, valamint Szarvas és Orosháza állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Dél-alföldi módosulás, 2. rész

Gyula és Sarkad között július 30-áig pályakarbantartás lesz. Emiatt a vonatok menetrendje módosul, továbbá Gyula és Kötegyán között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

Dél-alföldi módosulás, 3. rész

A Budapest–Cegléd–Szeged vonal karbantartása miatt július 4-éig Kistelek és Balástya állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Cegléd–Szeged vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Kiskunfélegyháza és Szeged, illetve Csengele és Szeged állomások között vonatpótló autóbuszokra kell átszállni.

Dél-alföldi módosulás, 4. rész

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon július 9-éig pályakarbantartás miatt az utasokat Kőbánya-Kispest és Dabas között vonatpótló autóbuszok szállítják. Az érintett vonatok nem mennek be a Nyugatiba és nem onnan indulnak.

Dél-alföldi módosulás, 5. rész

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon július 12-éig karbantartások miatt a vonatok menetrendje módosul, illetve Kiskunhalas és Kelebia között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Dél-alföldi módosulás, 6. rész A „túloldalt” is van ám munka

A GYSEV Sopron–Győr vonalán pályakarbantartás lesz július 4-étől 16-áig. A hirdetményen szereplő vonatok a megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Győr és Csorna között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Július 16-án a 9936-os számú vonat módosított menetrend szerint közlekedik a teljes Sopron–Győr vasútvonalon, valamint az IC 931-es számú vonat ezen a napon Sopron állomásról korábban indul.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek