A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások június 26-ától

iho/vasút   ·   2017.06.24. 16:15
vaganyzar0
Még két hét pályafelújítás a Keleti és Kőbánya felső között

Karbantartást végeznek a Keleti pályaudvaron és a Kőbánya felsőig tartó vonalszakaszon július 7-éig. Emiatt több Keleti pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul.

Június 26-ától 30-áig, továbbá július 3-ától 7-éig a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A gödöllői és a munkanapi sülysápi személyvonatoknak a Keleti helyett Kőbánya felső lesz a kiinduló és a végállomása. A Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között mindkét irányban a gödöllői vonatokhoz az egri és a sátoraljaújhelyi vonatokkal biztosítják az eljutást. A sülysápi vonatokhoz az eljutást a Keletiből Kőbánya felsőre minden óra 15. percében induló szolnoki zónázó vonatok, Kőbánya felsőről a Keletibe pedig a minden óra 39. percében induló szolnoki zónázó vonatokkal biztosított a csatlakozás.

Július 7-éig a Budapest–Kelebia közötti személyvonatok Kőbánya-Kispestről fordulnak a Keleti helyett.

Hétvégi vonatpótlás az 1-esen

A Budapest–Győr vonalon pályafelújítást végeznek július 1-jétől 2-áig. Ez idő alatt a Budapest-Déli–Győr viszonylatú személyvonatok utasainak Almásfüzitő és Almásfüzitő felső állomások között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

2-es: gyakorlatilag egy hónap van vissza!

A Budapest–Esztergom vasútvonalon villamosítási munkák miatt megváltozott a menetrend. Július 29-éig Budapest Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között autóbuszok pótolják a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatokat: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Ahol szerdán véget ér a pályafelújítás

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek július 28-ig.

Még két heti munka van a 40-es alján

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon június 17-étől július 9-éig Szabadegyháza és Keszőhidegkút-Gyönk között pályafelújítást végeznek. A munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Pusztaszabolcs és Keszőhidegkút-Gyönk, illetve Dombóvár között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni. A csatlakozó vonalakon is változik a menetrend. A Dunaújváros–Simontornya között közlekedő személyvonatok Dunaújváros és Cece között közlekednek, Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok járnak.

Vonatpótlás Ózd és Barcika között

A Miskolc–Ózd vonalon július 31-éig karbantartást végeznek. A munkák miatt Kazincbarcika és Ózd között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok közlekednek.

Munkák Biharkeresztesnél, a nemzetközi vonatok kerülnek vagy kimaradnak

A Mezőpeterd és Biharkeresztes között végzett pályakarbantartás miatt július 1-jétől 27-éig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Corona és a Hargita nemzetközi intercity vonatpárok Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány útvonalon közlekednek. Az Ady Endre nemzetközi intercity vonatpár a vágányzár ideje alatt nem közlekedik. Berettyóújfalu és Biharkeresztes között augusztus 25-éig vonatpótló autóbuszok járnak.

Az egész nyáron át foltozott vicinális

Szarvas és Orosháza között augusztus 31-éig a vonatok menetrendje módosul, valamint Szarvas és Orosháza állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Még egy bő hónapnyi vonatpótlás Békésben

Gyula és Sarkad között július 30-áig pályakarbantartás lesz. Emiatt a vonatok menetrendje módosul, továbbá Gyula és Kötegyán között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

Szeged csütörtökig még zárva van

Június 29-éig karbantartás miatt módosul a menetrend a Cegléd–Szeged és a Szeged–Békéscsaba vonalakon, továbbá Kiskundorozsma és Szeged, illetve Szeged és Szeged-Rókus állomások között vonatpótló buszokkal kell utazni.

Péntektől keddig tartó karbantartás Csongrád megyében

Június 30-ától július 4-éig Kistelek és Balástya állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Cegléd–Szeged vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Kiskunfélegyháza és Szeged, illetve Csengele és Szeged állomások között vonatpótló autóbuszokra kell átszállni.

Vonatpótlás Lajosmizse felé

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon július 9-éig pályakarbantartás miatt az utasokat Kőbánya-Kispest és Dabas között vonatpótló autóbuszok szállítják. Az érintett vonatok nem mennek be a Nyugatiba és nem onnan indulnak.

Van egy kis munka még a 150-esen is

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon július 12-éig karbantartások miatt a vonatok menetrendje módosul, illetve Kiskunhalas és Kelebia között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek