A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások június 27-étől

iho/vasút   ·   2016.06.25. 18:45
vaganyzar0
Már mindenki kívülről tudja, de...

Akkor sem árt átismételni minden egyes alkalommal: Székesfehérvár vágányhálózatának végleges átépítése miatt a dél-balatoni, az észak-balatoni, továbbá a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon a vonatok augusztus 28-áig nyári, vágányzári menetrend szerint közlekednek.

Az érvényben lévő hirdetmények:

Pótlóbuszozás a veresi oldalban

Rákospalota-Újpest–Veresegyház között július 1-jén 20:00-tól július 4-én 3:30-ig Veresegyház–Vác között pályakarbantartás miatt a Budapest–Vácrátót–Vác vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Veresegyház és Vác között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Éjszakai munkák a dombóvári vonalon

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár vasútvonalon június 30-áig, éjszakánként Sárbogárd–Simontornya állomás között pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Sárbogárd–Simontornya illetve Pincehely állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A Dunaújváros–Simontornya vonatok Simontornya állomás helyett Cece állomásra közlekednek, illetve onnan indulnak. Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat augusztus 31-éig.

Vágányzár, végállomás-áthelyezés

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon augusztus 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítés miatt. A felújítás első fázisában, Dombóvár és Kaposvár között a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A vágányzár ideje alatt a Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A vágányzár miatt néhány vonat menetrendje a Budapest–Pécs és a dél-balatoni vonalon is módosul.

Dolgoznak Hidas-Bonyhádnál is

Pályafelújítást végeznek augusztus 31-éig Hidas-Bonyhád–Bátaszék állomás között. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Hidas-Bonyhád és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A nagy borsodi fölújítás

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-Start.

Piszkálják a 100-ast is

A Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon július elsejéig pályafelújítást végeznek. Módosított menetrend lesz érvényben.

Pótlóbusz jár Vésztő és Szeghalom között

A Vésztő–Gyoma vasútvonalon javítják a vágányokat augusztus 31-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom állomás között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

Meggyógyul a pálya Népkert és Orosháza között

A Szeged–Békéscsaba vasútvonalon július 3-áig tart a felújítás. A hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Hódmezővásárhelyi Népkert–Orosháza között vonatpótló buszok közlekednek.

Munka a „szomszédban”

A GYSEV Szombathely–Zalaszentiván vonalán augusztus 15-éig van felújítás. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Szombathely–Hegyeshalom vasútvonalon javítják a vágányokat június 27-étől július 9-éig. Ezért a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az InterCity vonatok helyett Szombathely és Csorna között, a személyvonatok helyett Porpác és Csorna között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek