A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások június 5-étől

iho/vasút   ·   2017.06.04. 08:45
vaganyzar0
Ez már a célegyenes? Kevesebb mint két hónap, és kész a kettes!

A Budapest–Esztergom vasútvonalon villamosítási munkák miatt megváltozott a menetrend. Július 29-éig Budapest Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között autóbuszok pótolják a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatokat: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Ez már a célegyenes! Kevesebb mint két hét, és kész a harmincas!

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon pályakorszerűsítés miatt június 16-áig, a nyári menetrend életbe lépéséig minden vonat helyett Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó Községháza buszmegállónál állnak meg.

Minden ütemes gyorsvonat, illetve személyvonat Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok viszonylatban és visszaúton is az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb közúti menetideje miatt Balatonszentgyörgy állomásról általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé és módosított menetrend szerint haladnak. Az ütemes gyorsvonatok Balatonszentgyörgy–Keszthely között sem közlekednek, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek.

Ez célegyenesnek számít? „Kétféle felújítás” a 40a-n

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek július 28-áig. A Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon pályakorszerűsítést végeznek június 6-ától 16-áig. Emiatt Pusztaszabolcs és Dunaújváros között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A 70-esen is dolgoznak

A Budapest–Vác–Szob vonalon pályafelújítást végeznek, emiatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek június 10-étől 11-éig.

Vasárnap hozzálátnak a 92-eshez is

A Miskolc–Ózd vonalon június 11-étől július 31-éig karbantartást végeznek. A munkák miatt Kazincbarcika és Ózd között pótlóbuszok közlekednek.

Pótlóbusszal 16/20-ason

A GYSEV Szombathely–Hegyeshalom vonalán karbantartási munkák miatt június 7-étől 15-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az InterCity vonatok helyett Szombathely és Csorna között, a személyvonatok helyett Porpác és Csorna között vonatpótló buszokkal kell utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek