A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások május 23-ától

iho/vasút   ·   2016.05.21. 11:15
vaganyzar0
Dél-Balaton: még mindig a legnagyobb, legfontosabb

Siófok és Balatonszemes között folytatódik a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítése: a felújítások miatt június 10-éig minden vonat utasait Siófok és Balatonszemes között vonatpótló autóbuszok szállítják. A vonatpótlók a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg.

  • Június 10-éig minden InterCity, ütemes gyorsvonat és személyvonat részben módosított menetrend szerint közlekedik. A Budapestről induló ütemes gyorsvonatok a hosszabb közúti menetidő miatt Balatonszemes–Nagykanizsa, illetve Keszthely között később közlekednek. A gyorsvonatok Nagykanizsa, illetve Keszthely–Balatonszemes között korábban közlekednek.
  • Június 10-éig a Budapest–Tapolca vonalon ugyancsak módosított menetrend érvényes – a székesfehérvári állomáson végzett felújítási munkák miatt. A Tapolcáról 20.15-kor induló vonat csak Szabadbattyánig közlekedik. Szabadbattyán–Székesfehérvár között egy másik vonattal utazhatnak.
  • A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém vasútvonalon is módosítják a menetrendet. Június 2-áig, a vágányzár ideje alatt a Budapest-Déliből 16.05-kor induló vonat nem közlekedik, Veszprémből 7.19-kor induló vonat csak Veszprém–Várpalota viszonylatban közlekedik.
  • A Székesfehérvárról Budapest-Délibe 19.21-kor induló G30-as viszonylatjelzésű gyorsított személyvonat nem közlekedik június 2-áig.
  • Székesfehérvár és Sárbogárd között vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

A MÁV-START a vonatpótló buszokat a korábbi vágányzárak tapasztalatai és az utas-számlálási adatok alapján – szükség szerinti megerősítésekkel – rendelte meg és helyezi forgalomba. A személyvonatok pótlására járatonként egy-két, a gyorsvonatok pótlására általában három-öt busz áll majd rendelkezésre.

Esti és hajnali munkák az 1-esen

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon ma és holnap, valamint május 27-ától 29-éig Budaörs és Győrszentiván között pályakarbantartás miatt az esti és a hajnali, Budapest–Komárom–Győr közötti személyvonatok módosított menetrend szerint járnak. Június 27-éig a nemzetközi vonatok egy része, továbbá néhány – a hirdetményen feltüntetett Győr–Budapest-Déli közötti személyvonat – módosított menetrend szerint közlekedik.

Karbantartás Nagymaros és Szob között

A Budapest–Vác–Szob vasútvonalon ma és holnap, illetve május 28-ától 29-éig Nagymaros és Szob állomás között karbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Szabolcsi meló

A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonal Nyíregyháza és Sóstóhegy közötti szakaszán május 24-étől június 2-áig pályafelújítást végeznek. Emiatt a vonatok menetrendje módosul, illetve Tokaj–Nyírtelek–Nyíregyháza között vonatpótló autóbuszok szállítják el az utasokat. A nyíregyházi csatlakozó vonalak menetrendjét is módosították.

Pótlózás a Jászságban

A Hatvan–Szolnok vasútvonalon pályakarbantartás miatt május 25-éig Hatvan és Jászberény állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A miskolci fővonalon egy-egy vonat emiatt módosított menetrend szerint közlekedik.

Vágányjavítás Vésztő és Szeghalom között

A Vésztő–Gyoma vasútvonalon javítják a vágányokat május 29-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom állomás között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

Repceföldi munkák

A GYSEV Szombathely–Zalaszentiván vonalán augusztus 15-én 18.00 óráig lesz felújítás. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Sopron–Győr vasútvonalon végzett pályakarbantartás miatt május 23-ától 25-éig, éjjelente a hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. A soproni és győri állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek a sárga alapon megjelölt menetrend szerint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek