A 2-esen a helyzet változatlan

A Budapest–Esztergom vasútvonalon felújítási és villamosítási munkák miatt július 29-éig megváltozott a menetrend. Július 29-éig Budapest Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között autóbuszok pótolják a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatokat: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

(valamennyi térkép forrása: MÁV Zrt.)

Zalaegerszeg-Ola még ezen a héten is sztár

A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonalon május 16-áig pályakarbantartást végeznek. A vonatok menetrendje módosul, illetve Veszprém és Ajka között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A 246-os számú Citadella nemzetközi gyorsvonat Zalaegerszeg állomást nem érinti, leszállási és felszállási lehetőséget Zalaegerszeg-Ola megállóhelyen biztosít a vasúttársaság.

Dél-balatoni pillanatfelvétel

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon pályakorszerűsítés miatt június 16-áig, a nyári menetrend életbe lépéséig minden vonat helyett Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó Községháza buszmegállónál állnak meg.

Minden ütemes gyorsvonat, illetve személyvonat Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok viszonylatban és visszaúton is az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb közúti menetideje miatt Balatonszentgyörgy állomásról általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé és módosított menetrend szerint haladnak.

Az ütemes gyorsvonatok Balatonszentgyörgy–Keszthely között sem közlekednek, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek.

Még tart a munka a 40-esen is

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon pályakorszerűsítést végeznek. A vonatok menetrendje módosult június 16-áig. Korábban arról volt szó, hogy az egyik felújítással május 6-áig végeznek, lásd egy éttel korábbi vágányzári összefoglalónkat.

Baranyában most nagyon nem egyszerű vonatozni

Dombóvár és Szentlőrinc között a május 16-áig végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Dombóvár és Szentlőrinc, illetve Pécs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az Intercity vonatok autóbuszai Pécs és Szentlőrinc és vissza irányú utazásra nem vehetők igénybe.

Pécsett a vonatpótló autóbuszok érkezési illetve indulási helye Pécs vasútállomás P+R parkolója. A Tapolca–Pécs viszonylatú vonatok helyett az útvonalon zajló vágányzárak miatt Szentlőrinc–Dombóvár–Kaposvár–Fonyód–Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbusz közlekedik. A 8802-es számú vonat Pécs–Szentlőrinc között nem közlekedik. A Dombóvár–Komló közötti vonatok helyett is buszok járnak.

Dolgozgatnak a 70-esen

A Budapest–Vác–Szob vonalon május 13-ától 14-éig pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Éjszakai buszos romantika a 8-ason

A GYSEV Sopron–Győr vonalán végzett pályakarbantartási munkák miatt május 8-ától 12-éig éjjelente Sopron és Csorna között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!