A hajózóutat is takarítani kell néha

Kadocsa Gyula   ·   2016.06.17. 11:15
00kicsi

Az öböl forgalmát több héten keresztük korlátozta a mintegy 60–80 centiméter vastag iszaplerakódás eltávolítása a szűk bejáratból. Napközben, reggel nyolctól délután ötig a keresztben kifeszített, a gép mozgatását szolgáló acélkötél miatt a teljes hajóforgalmat korlátozták, a D12-es, 13-as jelzésű BKK hajójáratok kihagyták a Meder utcai állomást, a D11-es az öbölbe egyáltalán nem haladhatott be. A kotrással végeztek, azonban a Duna magas vízállására hivatkozva ismét zavar van a menetrend szerinti forgalomban.

Tájkép az Újpesti-öbölből, háttérben az egyetlen megmaradt Duna-tengerjáró hajó, a Debrecen (ex Kassa). A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek