A HungaroControl már nemcsak Ferihegyen üzemeltet tornyot

iho   ·   2016.08.17. 11:15
99__IMG_5588

A Volt és az EFOTT után a HungaroControl a Sziget fesztiválon is felállította a csaknem húsz méter magas irányítótornyát. Az installáció teteje kilátóként szolgál, középmagasságból pedig a bátrak kiugorhatnak egy hatalmas légpárnára. A torony melletti sátorban a légiirányításhoz kapcsolódó logikai és ügyességi játékokat lehet játszani. A légiirányító cég nem titikolt célja volt a toborzás, a potenciális fiatal munkaerő érdeklődésének felkeltése az óriási felelősséggel járó feladatra.

Kiugrási lehetőség a Hungarocontrolnál. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila felvételeiből

A már a méretei miatt is feltűnő torony beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ha nem is akkora sor állt előtte, mint a sört mérő egységeknél, folyamatosan volt utánpótlás a játékoknál és az ugródeszkán is. A kilátás viszont nem volt különösebben erős, a szigetből, a Dunából vagy a városból alig látszott valami. Sajnos (illetve dehogy sajnos!) a Hajógyári sziget fái hatalmasak, terebélyesek, ha át akarunk fölöttük látni, legközelebb kétszer ilyen magas tornyot kell összerakni! Az érdeklődőket barátságos személyzet fogadta, az ugrásban hezitálókat pedig hatékonyan bátorította a csapat. Az ugrókat persze az éppen arra járó szigetlakók is tapssal, ovációval fogadták.

Tömeg a HC sátrában

A HungaroControl büszkén ír a toronyról: „Az installáció kialakítása tudatos döntés eredménye volt, hiszen a repülőtéri irányítótorony, Magyarország »légi kapuja« a HungaroControlhoz és az irányításhoz kötődő ikonikus épület. A közhiedelemmel ellentétben csak egy kisebb irányítói csoport dolgozik a reptéri épületben, az mégis szorosan összefonódott a szakmával és szimbolizálja a vállalat működési területét.

A HungaroControl – más nagyvállalathoz hasonlóan – tudatos »Employer Branding« stratégia alkalmazásával igyekszik növelni vonzerejét a fiatalok körében. A fiatal generáció sok esetben tudatos fogyasztóként választ magának »márkás« munkahelyet, és fontosnak érzi, hogy a cég, ahol dolgozik trendi, »posztolható« legyen. A torony ebből a szempontból is jó helyszínnek bizonyulhat, hiszen számos aktivitással, irányítók és HR szakemberek bevonásával mutatja be a fesztiválozóknak mi mindent nyújthat számukra a HungaroControl.”

A HungaroControl munkatársai 2015-ben 790 ezer légijárművet irányítottak a magyar légtérben, ebből 640 ezer gép átutazó volt, a többi 90 ezer pedig a Liszt Ferenc repülőtér forgalma.

Akit érdekel a légiirányítás, bátran keresse fel a HungaroControl jól szerkesztett honlapját!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.