A kültéri biztonsági ajtó, ami dacol az idővel

iho   ·   2019.05.25. 07:46

(x)

Nem csoda, hogy a gyengébb szerkezetek, valamint a rosszabb minőségű anyagok ezeknek a kihívásoknak nem tudnak ellenállni. Idővel vetemedni kezdenek, nem szigetelnek megfelelően, és könnyebb lesz feltörni őket. A jó kültéri biztonsági ajtó ezzel szemben időjárásálló, energiatakarékos, és még szép is.

A tartósság garanciája

A Unisec kültéri biztonsági ajtókat úgy tervezték meg, hogy akár több generációt is kiszolgáljanak. Ezt a hibrid szerkezet garantálja, ami az acél, a fa, a különféle polimerek, valamint a hang- és hőszigetelő anyagok legjobb tulajdonságait egyesíti magában.

A speciális felületet nem kell ápolni, mégis hosszú élettartamú. Ellenáll többek között az UV-sugárzásnak, a változékony időjárásnak, sőt, a gyerekek csínytevéseinek is, hiszen karcálló. A pozitív rovatba írható még, hogy a festett, lemez ajtókkal ellentétben nem repedezik, illetve masszív a szerkezete.

Passzívházakhoz is ideális

Bár hazánkban a passzívházak nem igazán terjedtek el, egyre többen döntenek az energiatakarékos, télen-nyáron kellemes hőmérsékletet biztosító otthonok mellett. Ezeknek az épületeknek az egyik fő jellemzője a hőhídmentes szerkezet, ami a tudatos energetikai tervezés mellett a megfelelő nyílászárók beépítését is jelenti.

A legtöbb biztonsági ajtó azonban az acélszerkezetnek köszönhetően jó hővezető, ami kizárja a passzívházakban való alkalmazásukat. A Unisec által forgalmazott, szabadalmaztatott tokszerkezet viszont csökkenti a hőhidak kialakulását, ennek köszönhetően pedig megelőzhető a párásodás és a penészedés.

Természetesen a „normál” házaknál is van előnye egy ilyen hőszigeteléssel ellátott biztonsági ajtónak, ugyanis jelentősen csökkenthető vele az energiaszámla, és kellemes hőérzetet biztosít egész évben.

Biztonságban tudhatja otthonát és értékeit

A családi házak esetén talán még fontosabb a megfelelő biztonsági ajtó, mint a társasházi lakásoknál. Az utóbbinál ugyanis közel vannak a szomszédok, és bár a lépcsőház bejárata sokszor hagy kívánnivalót maga után, de mégiscsak egy extra akadályt jelent.

A hatóságilag minősített, és vagyonvédelmi szakemberek által ajánlott Unisec kültéri biztonsági ajtók hatékonyan állják útját a behatolóknak – választástól függően 3, 5 vagy 10 percig. Ez első hallásra talán nem tűnik soknak, de ha arra gondol, hogy egy „sima” ajtóval akár másodpercek alatt végeznek, akkor máris más megvilágításba kerül a dolog.

A masszív, acélborítású ajtólap és a fúrásvédelemmel ellátott zárszerkezet hosszabb utazás esetén is megnyugtató védelmet biztosít a házának. Ha pedig nem szeretne egyenajtót, akkor tervezzen olyat, ami leginkább illik az otthonához.

Kapcsolódó hírek