A látogatók kezdhetik építeni Bécs új metróját

iho   ·   2016.11.10. 13:45
00kicsi

A bécsi metró U2/U5 projektje ugyan csak 2018-ban kezdődik, de a Wiener Linien frissen átadott látogatóközpontjában máris kiállítás nyílt az új beruházásokról. A Volkstheaternél kialakított látogatóközpontban minden kedden és csütörtökön 16–19 óra között például a fúrópajzs élethű mását is ki lehet próbálni.

(fotók: Wiener Linien/Johannes Zinner)

A tárlaton meg lehet tekinteni például a tervezett nyomvonal területéről származó kőzetmintákat, más nagyvárosok metróhálózatainak – sőt, a járművek hangjának is! – összehasonlító tesztjét is elvégezhetik a látogatók. A kiállításon, amely 700 négyzetméteres területen, nyolcszázezer eurós költséggel épült meg, az új U5-ös vonal állomásainak 1:1-es léptékű megállóit is bemutatják. Az új vonal teljesen automatizált lesz, a várakozó utasokat a sínektől üvegfal választja majd el.

A 2018-tól 2023-ig tartó építkezés során kilenc kilométernyi alagutat és tizenegy állomást építenek, az U2 vonalat meghosszabbítják a Rathaus és a Matzleinsdorferplatz között, a Karlsplatz–Rathaus szakasz az U5-öshöz kerül át. Ezt az új vonalat az első ütemben a Frankhplatz–Altes AKH-ig építik ki.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek