A Magyar Járműgyártás Nagykönyve

iho/közút   ·   2011.12.08. 17:07

Az autopro.hu szakportál könyvét csütörtök délelőtt mutatták be a sajtó és a járműipar képviselőinek - adja hírül a kisalfold.hu.

„A Magyar Járműgyártás Nagykönyve" 18-20 hónap munkájának eredménye.
Koloszár Tamás, az autopro főszerkesztője elmondta: a könyv a magyar járműgyártás történeti áttekintése 1904-től napjainkig. A kiadvány tartalmaz egy összefoglalót a 2011-es évről, szerepelnek benne statisztikák és elemzések, bemutatja a magyar mérnökképzést, szól a mérnökhiányról, a szakemberek fizetéséről is. A könyvben mintegy hétszáz cég kapott helyet, találhatók köztük gyártók, szolgáltatók, beszállítók. A kiadvány szerkesztője hozzátette: a magyar járműgyártásban szereplő cégek ilyen széles katalógusát máshol nem lehet megtalálni.

A sajtótájékoztatón szóltak a könyvről a támogatók is. Pintér István, a Magyar Gépjárműipari Szövetség elnöke azért tartotta fontosnak „A Magyar Járműgyártás Nagykönyvének" megszületését, mert a magyar járműipar a GDP 8-10 százalékát adja. „Ha jól megy a járműiparnak, jól megy az országnak" – jegyezte meg. Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke szerint a könyv hozzájárulhat ahhoz, hogy „ez a szakma megkaphassa méltó megbecsülését".

Dr. Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének elnöke hangsúlyozta: bár a járműgyártás húzóágazata az autóipar, arról sem szabad megfeledkezni, hogy több mint két tucat magyar tervezésű autóbusz fut az utakon, a magyar autóbuszgyártók évente ezer jármű gyártására képesek.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungária Motor Kft. kommunikációs vezetője a könyv legnagyobb előnyei között a kétnyelvűséget említette, mert fontos, hogy külföldön is megismerjék a magyar járműgyártást.

Kapcsolódó hírek