A március 15-i ünnep miatt változik a közlekedés a fővárosban

MTI   ·   2019.03.13. 16:20

A Budapesti Közlekedési Központ szerdai közleménye alapján pénteken a rendezvények miatt lezárják a közúti forgalom elől a Múzeum körutat az Astoria és a Kálvin tér között, a Bródy Sándor utcát a Puskin utca és a Múzeum körút között, a Bajcsy-Zsilinszky utat a Deák Ferenc tér és az Alkotmány utca között, a Károly körutat az Astoria és a Deák Ferenc tér között, valamint péntek délelőtt az Alkotmány utcát és az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között. A budai Várba egész nap nem lehet behajtani. Szombaton az Andrássy út Opera és Dózsa György út közötti szakasza, a Dózsa György út Podmaniczky utca és Városligeti fasor közötti szakasza, és az Olof Palme sétány Állatkerti körút és Hősök tere közötti szakasza lesz lezárva 12-től 15 óráig.

A lezárások miatt pénteken egész nap nem közlekedik a 47-es és 49-es villamos, a Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér között a meghosszabbított útvonalú 61-es villamossal, Kelenföld vasútállomás és a körtér között pedig a meghosszabbított útvonalú 56A villamossal lehet utazni. A Móricz Zsigmond körtértől Pest felé a 4-es metrót érdemes igénybe venni. A 100E reptéri busz a Kálvin térig jár, a 16-os, a 16A és a 916-os busz egész nap két szakaszon közlekedik, a Széll Kálmán tér felől a Kapisztrán tér, a Deák Ferenc tér felől pedig a Dísz tér megállóhelyig szállít utasokat. A 2-es villamos délelőtt a közvágóhídtól a Kossuth térig jár, a 9-es busz a Bajcsy-Zsilinszky út helyett egész nap a Nagykörúton közlekedik. Az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es és a 133E busz várhatóan 13 óra 30 és 18 óra 30 perc között két szakaszra osztva közlekedik: a pesti végállomástól a Blaha Lujza térig, a budai végállomástól pedig Duna hidakig járnak. A 15-ös és a 115-ös busz egész nap az észak-pesti végállomástól a Kossuth Lajos tér megállóhelyig szállít utasokat.

Szombaton az Andrássy út és a Dózsa György út lezárása miatt kora délután az érintett járatok (a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as busz, valamint a 70-es, 75-ös és 76-os troli) terelve közlekedik, a 73-as troli 12 és 13 óra között nem jár. A 105-ös busz várhatóan 9 óra 50-től 13 óra 40-ig az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekedik, ezért a Hősök tere és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállóit nem érinti.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.