A nagynyomású szivattyúk felújítása

iho   ·   2019.04.20. 06:17

(x)

Rengeteg tényező befolyásolhatja az élettartamukat, és persze ezek közül is vannak felújíthatatlanok és utángyártott “olcsóságok”. Az a jó ha minél előbb orvosolva vannak a tünetek, mert mint minden más, ez sem javul meg magától.

A nagynyomású szivattyúk szervizelésének folyamata

A gépjárművek esetében a nagynyomású szivattyú felújítása olyan berendezéseket érint, amelyek fokozott biztonságtechnikai problémát jelentenek. Az ilyen szivattyúk elemei mind olyanok, amik szakszerűtlen javítás vagy felújítás esetén jelentős biztonsági problémákat okozhatnak, így meghibásodás esetén rutinos felújító céghez kell fordulni.

Először is a szerviz gyári próbapadon kiszerelt állapotban bevizsgálja a szivattyút. Ennek során meg tudja állapítani a hibákat és azok súlyosságát. Ezt általában egy konzultáció követi a tulajjal, az eredményekről és a lehetőségekről.

A szivattyúban általában a nyomás és mennyiség szabályozó szelepek, nagy csapágy, tengely tömítések és a görgők szoktak cserére szorulni.

A meghibásodás oka lehet a gyengébb minőségű alkatrészek használata, de bizonyos km után szinte elkerülhetetlen a felújítás.

Költségek tekintetében, amennyiben lehetőség van a felújításra, a szivattyú bevizsgálása után azt végzik el mert akár 80%-al is olcsóbb lehet az a megoldás mint egy cseredarabos alkatrész. Utóbbit inkább javíthatatlan esetekben szokták ajánlani, vagy olyankor amikor egy bizonyos alkatrészből hiány áll fenn. Ezek már felújított, gyári szivattyúk, melyek használatával időt takaríthat meg, de minőségi hátrányt nem szenved. Minden esetben csak garanciálisan dolgozó szervizek munkáját vegyük igénybe a javításhoz, felújításhoz.

A megfelelő szerviz

Az ideális szerviz az ilyen problémák esetén az a hely, ahol a felsorolt technikai berendezésekkel rendelkeznek a szivattyú bevizsgálásához. Szakmai hátterük megfelelő a fennálló probléma javításához, munkájuk minőségét pedig az azokhoz járó, esetenként akár több éves garancia mutatja.

Az injektorfelujitas.hu szolgáltatásai keretein belül ehhez mind hozzá fog jutni. Szakszervizük rutinos csapatának tagjai a Siemens, Vdo, Continental, Bosch és Delphi nagynyomású szivattyúk mesterei. A náluk végzett felújítás és javítás mellé külön kényelmi szolgáltatások várnak az autótulajdonosokra, melyekkel fejfájásmentessé teszik a szivattyú szervizelésével együtt járó fárasztó napokat.

Kapcsolódó hírek