A Normafa mentheti meg a régi végállomást

MTI/iho   ·   2015.01.29. 13:45
00kicsi

Váczi János II. kerületi alpolgármester a blogján részletesen ismerteti a Normafával kapcsolatos népszavazás kiírását. A rekonstrukcióra szánt területbe a Zugligeti út, így a régi lóvasúti végállomás is beletartozik. A jelölt terület szinte hemzseg az elhanyagolt állapotú régi épületektől, a Zugligeti út 64. szám alatti régi végállomás csak egyik a sok közül.

Amikor a régi végállomás épületét még villamosok kerülgették<br>(forrás: Komjáthy Zoltán gyűjteménye)

A Zugligeti úton a tervek számolnak kisebb parkolóhelyek, túraközpontok kialakításával, a több mint két éve eladóként hirdetett ingatlanból felújítás után közösségi célra hasznosított épület lehet. A térség fejlesztése a közösségi közlekedés előnyben részesítését is tartalmazza, az önkormányzat szakmai és jogi segítséget nyújt a Fogas nyomvonalának meghosszabbításához és végállomásának áthelyezéséhez az Eötvös út 40. környékére, a Libegő korszerűsítéséhez és a Gyermekvasút környezetkímélőbbé átalakításához.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek