A norvég formula

Kadocsa Gyula   ·   2012.07.28. 09:20
00

Kilenc felújított norvég kocsiból álló szerelvény indult Dunakeszi Járműjavítóból Skandinávia felé július 23-án. Az előző szállításoktól eltérően nem Hegyeshalom, hanem Szob felé hagyta el a szerelvény az országhatárt. A szállítást most is a MÁV Nosztalgia Kft. szervezte. A sokat emlegetett átjárhatósággal szemben jó pár vontatójárműre volt szükség. Csak a magyar területen a nem túl hosszú távon is három gép mozgatta a kocsikat. A járműjavítóból a drót nélküli szakaszon az M32,2040 pályaszámú Gokart tolatómozdony húzta ki a vagonokat Dunakeszi állomására, itt a már előzőleg odaérkezett 1116 014-es osztrák Taurus vette át. Az osztrák Bika futásengedély híján csak Szobig vihette a vonatot, a határon a MÁV-Trakció Mirellel felszerelt 431 015-ös Szilije segédkezett. A szlovák, cseh területen egy szlovák 363-as, a lengyeleknél még vagy öt más mozdony segítségére van szükség.

Az állomásokon áthaladó szerelvényt látva a peronon álló egyik utas úgy gondolta, hogy ez rabszállító vonat, hisz le vannak takarva az ablakai és sok biztonsági őr van körülötte.

Rákospalota-Újpesten halad át a 014-es Taurus Dunakeszi felé<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Kapcsolódó hírek